Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 oct 2009 - Anul XIV, nr. 230 (4216)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: PNL a atacat la Curtea Constituţională OUG privind referendumul

Joi, 1 Octombrie 2009 (15:25:25)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, joi, la Timişoara, că PNL a atacat la Curtea Constituţională Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului prin care Parlamentul este obligat să se pronunţe în 20 de zile pe tema referendumului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Cum e posibil ca Guvernul României să dea o ordonanţă care îi spune Parlamentului cum să voteze şi ce să voteze? Unde au văzut domnul Traian Băsescu şi domnul Boc aşa ceva? Nici în Azerbadjan, singurul stat al cărui şef l-a vizitat pe domnul Băsescu. Nicăieri nu s-a văzut aşa ceva", a afirmat Antonescu, în faţa studenţilor liberali din Timişoara.

El a spus că PNL "va face tot ce-i stă în putinţă, prin poziţia sa parlamentară, faţă de asemenea acţiuni".

"Am atacat la Curtea Constituţională, la Avocatul Poporului ordonanţa absurdă, nedemocratică şi neconstituţională dată de premier ieri (miercuri - n.r.), ordonanţă prin care Guvernul impune Parlamentului ce să facă", a concluzionat Antonescu.

Guvernul a modificat, cu avizul negativ al MAI, legislaţia în vigoare, stabilind ca Parlamentul să fie obligat în 20 zile să răspundă favorabil solicitării preşedintelui de organizare a unui referendum, în caz contrar şeful statului având dreptul să emită decretul pentru referendum.

Ordonanţa stabileşte totodată ca votul la referendumul privind parlamentul unicameral să poată să fie exercitat în secţiile amenajate pentru alegeri prezidenţiale, cu ştampile separate şi liste suplimentare.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi, că OUG prin care Parlamentul e obligat să se pronunţe în 20 de zile pe tema referendumului este neconstituţională, menţionând că va sesiza Curtea Constituţională.

"Este în mod evident neconstituţională şi din păcate, încă o dată, premierul Boc e un instrument electoral în mâna domnului Băsescu. Este o manieră complet inacceptabilă de a modifica fondul legislaţiei româneşti cu privire la referendum şi la modificarea Constituţiei", a susţinut Geoană.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: PNL a atacat la Curtea Constituţională OUG privind referendumul.
 Vizualizări articol: 543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: PNL a atacat la Curtea Constituţională OUG privind referendumul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei