Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 oct 2009 - Anul XIV, nr. 230 (4216)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Tăcerea dăunează grav sănătăţii partidului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Plecarea democrat-liberalului sucevean Marius Vatavu din fruntea Companiei Naţionale Poşta Română a stârnit un val de speculaţii care a inundat toate urechile ciulite ce i-au ieşit în cale.
Prin birourile de partide şi de stat degeaba, în care atunci când nu se freacă menta se bagă jocuri pe calculator, se bârfeşte legat de ultimele nunţi din târg şi se discută despre declaraţiile bolovănoase făcute în timpul talk-show-urilor, s-a auzit că domnul Vatavu a fost schimbat din funcţie pentru a se lovi indirect în liderul PD-L Suceava, Gheorghe Flutur.
După cum se ştie, Marius Vatavu se numără printre cei câţiva pedelişti care au obţinut funcţii importante cu sprijinul lui Gheorghe Flutur. Chiar dacă unii lideri de vază, varză, brânză, viezure şi mânz ai PD-L nu-l au la inimă pe domnul Flutur, respectivii trebuie să înghită şi să tacă, ori să vorbească doar pe la colţuri.
Deocamdată, Gheorghe Flutur este vicepreşedinte PD-L la nivel naţional şi face parte din echipa scurtă de conducere, alături de Emil Boc, Vasile Blaga, Adriean Videanu şi Radu Berceanu. Faptul că, în curând, domnii Flutur, Blaga şi Videanu vor pleca împreună în vizită în Germania spune multe. Apoi, Gheorghe Flutur a obţinut rezultate foarte bune la ultimele trei tururi de scrutin desfăşurate în judeţul Suceava, dar şi în alte zone în care a coordonat campaniile electorale.
Ar fi total neproductiv ca acum, cu numai câteva săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale, PD-L să-l lovească în vreun fel pe Gheorghe Flutur, cel mai bun agent electoral de teren al partidului, un fost ministru al Agriculturii care „ară” ţara în lung şi-n lat şi care ştie să vorbească aceeaşi limbă şi cu badea Gheorghe, şi cu mătuşa Maria, şi cu profesorul de biologie, şi cu doctorul de familie.
Surse din partid au declarat că Marius Vatavu s-a retras de la şefia Companiei Naţionale Poşta Română din motive personale. Aceste motive personale, susţin surse demne de încredere, se traduc prin motive de sănătate. Spune-se că domnul Vatavu chiar este bolnav şi, de aceea, nu-şi mai poate continua activitatea într-o funcţie atât de stresantă.
Greşeala PD-L este aceea că nu-i cere lui Marius Vatavu să spună public şi să demonstreze, dacă se poate, că el chiar a trebuit să renunţe la funcţie din motive care ţin strict de domnia sa.
În România politico-administrativă, de-a lungul timpului, au fost prea multe demiteri care ni s-au prezentat drept demisii din motive personale ca să mai creadă cineva în aşa ceva. De aceea, tăcerea domnului Vatavu nu face bine PD-L şi nici liderului Gheorghe Flutur.
Pe de altă parte, locul lui Marius Vatavu a fost luat de Tudor Gabriel Bohîlţeanu. Acesta este fiul lui Ioan Bohîlţeanu, unul dintre membrii Consiliului de Administraţie al fostei companii „Petromservice”, o companie strâns legată de Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca. Conform presei centrale, tatăl noului director al Companiei Naţionale Poşta Română este anchetat de DNA pentru o presupusă rambursare ilegală a unui TVA de 62 de milioane de euro. Deci, se poate specula şi că domnul Vatavu a fost înlocuit din funcţie pentru că era nevoie ca treburile marii firme de stat să fie coordonate de o persoană mai descurcăreaţă, ca să nu mă exprim altfel, sau de una care să aibă legături cu nişte domni pe care viaţa i-a şmecherit, ca să zic aşa.
Până la urmă, forţând un pic nota, cred că Poşta Română a anului 2009 poate fi comparată cu România lui 1989. Dacă nişte băieţi deştepţi au profitat de pe urma începutului de revoluţie şi au dat o mică lovitură de stat, în cazul Poştei alţi băieţi deştepţi au profitat de „motivele personale” ale domnului Vatavu şi au pus mâna pe conducerea companiei. Deci, se poate vorbi despre o lovitură de (firmă de) stat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăcerea dăunează grav sănătăţii partidului.
 Vizualizări articol: 2234 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tăcerea dăunează grav sănătăţii partidului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Taceria si lauda de sine trimis de
(29 sep 2009, 10:59:26
dom sorin avram cam ce remediu a adus domnia sa fluture in perioada cit a fost ministrul agriculturi?ca papagali politici si mincinosi toti is buni dar faptic vorbind.de luam ex.pe ilescu,basescu,etc ce au facut pt tara?pentru familii si onoaria lor sau a partidului ca e la guvernare dar in rest.curva e politica din ziua de azi si toti o iubesc.dar oameni pentru tara pria putini
1.1  RE: Taceria si lauda de sine trimis de
(29 sep 2009, 16:32:46
pot completa ca Flutur a adunat o gasca de indivizi ce se cred stapanii statului "Romania". Vedem deputati ce isi pun numar la limuzine personale , numere proprietatea a Parlamentului Romaniei, vedem cum gasca lui Flutur plateste ziaristii , prin chirii fabuloase pentru unele spatii comerciale si prin anunturi de funtionare a "aprozare" unde vanzatori de minciuni sunt deputatii cu chiloti portocalii.

Cred ca acest animal de Botosana, a adus gripa aviara din capul sau si a molipsit o gramada de persoane controversate , iar ei cred ca tratamentul pentru boala lor sa fure saracii.

PS : Adevaratul tratament este puscaria, si cand se va termina cu domnia la procuratura a lui Dambu , vom vedea si fluturasi portocalii zburand spre inchisori
1.2  RE: Taceria si lauda de sine trimis de
(29 sep 2009, 16:39:37
cum putem spera la sloganu "Sa traiti bine" cand un cosilier judetean , fost puscariasa , ne voteaza destinele noastre si mai blafeaza in lumea "deontologilor politici" ca este apropiata familiei Basescu, dar de fapt voteaza dupa cum ordona regele junglei . Numai ca noi suntem un popor slab incat suntem condusi de un fluture.

Lucru adevarat in asemanarea persoanei Ghe. Flutur si un animal cu acelasi nume , este doar egalitatea marimii creierului si a puterii de-a conduce destinele noastre.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei