Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 oct 2009 - Anul XIV, nr. 230 (4216)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vacanţă forţată

Luni, lacăt pe şcoli

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii suceveni vor avea luni o zi de pauză suplimentară, după ce dascălii din judeţ au decis să înceteze activitatea. Greva din 5 octombrie ar putea fi doar un preambul, şi asta pentru că sindicatele se pregătesc de grevă generală la mijlocul lunii noiembrie.

 

Aproximativ 11.000 de cadre didactice sucevene se vor prezenta luni la şcolile unde predau, dar nu vor ţine cursuri. Elevii vor fi anunţaţi de greva din 5 octombrie, aşa încât în acea zi vor sta acasă. Liderii celor mai importante sindicate din învăţământul sucevean au confirmat că decizia de a întrerupe luni activitatea este irevocabilă.
„Noi am anunţat în scris Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava despre acţiunea de luni, iar pentru că ziua respectivă coincide cu ziua educaţiei mondiale, dascălii vor participa la o serie de activităţi conexe”, a precizat Constantin Cernica, liderul sindicatului „Spiru Haret” Suceava, care are aproximativ 8.000 de membri.
Gheorghe Şorodoc, preşedintele Sindicatului Liber şi Independent „Bucovina” din Rădăuţi, a mărturisit că decizia de a întrerupe activitatea în 5 octombrie a fost luată în unanimitate.
„Am decis, de asemenea, ca începând de mâine (n.r. – astăzi) să începem demersurile pentru declanşarea grevei generale începând cu data de 16 noiembrie. În capul listei de revendicări este renegocierea legii unice de salarizare. Învăţământul este în ultima treime, deşi promisiunile iniţiale ne plasau în prima treime”, a declarat Şorodoc.
Sindicaliştii din învăţământul sucevean nu sunt de acord nici cu cele zece libere fără plată, care rezultă din legea de reorganizare a agenţiilor guvernamentale, şi care ar însemna diminuarea salariilor cu 15% lunar.
O altă nemulţumire a dascălilor este legată de preconizatele disponibilizări de personal, ceea ce ar duce la creşterea volumului de activitate pentru cei rămaşi în sistem.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luni, lacăt pe şcoli.
 Vizualizări articol: 1021 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.13/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 8 voturi
Luni, lacăt pe şcoli4.158

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei