Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 sep 2009 - Anul XIV, nr. 223 (4209)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Persoanele vârstnice ar putea fi îngrijite la domiciliu de personal angajat de consiliile locale

Miercuri, 23 Septembrie 2009 (17:06:21)

Persoanele vârstnice ar putea fi îngrijite la domiciliu de personal angajat de consiliile locale, potrivit deciziei senatorilor, care au adoptat, în acest sens, o propunere legislativă, camera Deputaţiilor urmând să ia decizia finală.

Senatul a adoptat o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii 17/2000 privind asistenţa socială a persoanelor vârstnice.

Iniţiativa legislativă, care îi are ca autori pe senatorii PSD Mircea Geoană şi Viorel Arcaş, precum şi senatorul PC Dan Voiculescu, stabileşte că de aceste servicii ar urma să beneficieze persoanele vârstnice aflate în situaţia de dependenţă sociomedicală, stabilită potrivit grilei naţionale de evaluare a nevoilor persoanelor vârstnice.

Potrivit proiectului votat de senatori, consiliile locale vor angaja în acest scop personal de îngrijire prin plata cu ora, fracţiuni de normă sau normă întreagă, în funcţie de perioada de îngrijire necesară a se acorda.

La recomandarea Comisiei pentru administraţie, care a redactat raportul, senatorii au eliminat din textul propunerii de act normativ prevederea care menţiona că salariul brut lunar pentru normă întreagă al personalului de îngrijire la domiciliu este de 1.500 lei.

Eliminarea menţiunii privind cuantumul salariului brut a fost recomandată de membrii comisiei de specialitate care au arătat că salarizarea este deja reglementată în Legea 17/2000, iar viitoarea lege de salarizare unitară va reglementa într-un cadru unitar şi acest aspect.

Iniţiativa legislativă mai stipulează că finanţarea salarizării personalului angajat pentru îngrijirea bătrânilor la domiciliu va fi asigurată în proporţie de 50 la sută de la bugetul de stat şi 50 la sută din bugetele locale.

Propunerea legislativă, care are caracter organic, a fost dezbătută de Senat în calitate de primă Cameră sesizată.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Persoanele vârstnice ar putea fi îngrijite la domiciliu de personal angajat de consiliile locale.
 Vizualizări articol: 714 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Persoanele vârstnice ar putea fi îngrijite la domiciliu de personal angajat de consiliile locale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei