Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 sep 2009 - Anul XIV, nr. 212 (4198)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu:Se negociază de trei zile cu forurile monetare internaţionale pentru revendicările salariale

Joi, 10 Septembrie 2009 (14:02:40)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, le-a spus magistraţilor, în şedinţa Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, că protestul din justiţie şi-a atins scopul, de trei zile existând negocieri intense cu forurile monetare internaţionale, "care, ne place sau nu, ne-au dat bani să nu cadă ţara".

Cătălin Predoiu a încercat să convingă magistraţii prezenţi la şedinţa de joi a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) că protestele lor şi-au atins scopul, având un ecou internaţional, însă problemele justiţiei vechi de zece-cincisprezece ani nu pot fi rezolvate în acest moment, de criză economică.

Acesta a explicată că se află de trei zile în negocieri, în privinţa legii unice de salarizare, cu forurile monetare internaţionale, "care, ne place sau nu ne place, ne-au dat bani să nu cadă ţara asta peste noapte", Predoiu amintind despre situaţia Estoniei.

Ministrul Justiţiei a sugerat magistraţilor să formuleze amendamente la proiectul legii salarizării unice şi a arătat că progresele din actuala formă a actului normativ au fost realizate datorită a trei documente, depuse de reprezentanţii magistraţilor în discuţiile de la Guvern.

Predoiu a explicat, în faţa plenului Consiliului Superior al Magistraturii, că aşteaptă de acest for să dea un semnal colegilor magistraţi de a-şi înceta protsetele, apreciind că nu crede că mai aduc ceva în plus celor care îl susţin.

Ministrul a arătat că Guvernul a răspuns că sunt rezolvate problemele magistraţilor şi că, pe bună dreptate, "toată lumea se uită la CSM".

"Nu cred că aceste proteste aduc ceva în plus celor care îl susţin. Sigur, poate aduc ameliorări grilei... Nu văd ultilitatea continuării. Există diponibilitate de lucru, de dialog", a spus ministrul Predoiu.

Ministrul Justiţiei a adăugat că sunt importante ecourile acestui protest, în sensul că sunt şi îngrijorări externe.

El a cerut CSM să adopte o poziţie prin care să-i determine pe magistraţi să-şi reia activitatea, pentru deblocarea situaţiei create în justiţie, ca urmare a protestelor declanşate din 31 august.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu:Se negociază de trei zile cu forurile monetare internaţionale pentru revendicările salariale.
 Vizualizări articol: 429 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu:Se negociază de trei zile cu forurile monetare internaţionale pentru revendicările salariale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei