Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 sep 2009 - Anul XIV, nr. 212 (4198)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Unde ne aflăm, de fapt?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un drum deosebit de echilibrat şi în egală măsură distins (şi tocmai de aceea constituie dramatica excepţie care confirmă regula prostiei generalizate la nivelul întregului fotbal românesc), aţi ghicit!, Ladislau Bolony, spunea într-un interviu publicat ieri într-o gazetă centrală că i-a plăcut spiritul de echipă pe care l-a arătat Naţionala în meciul cu Franţa. Mai spunea dragul de Loţi că asta constituie o bază solidă de plecare în reconstrucţia echipei, cu atât mai mult cu cât din ea fac deja parte tineri de real talent şi care nu se dau în lături de la efortul fără de care nu se poate ajunge la performanţă.
Acest comentariu este scris, evident, înaintea meciului cu Austria. În care însă sper să-l fi văzut deja titular pe Roman, omul care realmente m-a impresionat în puţinele minute jucate la Paris. Despre astfel de fotbalişti vorbea Loţi, iar orice om cu minte în cap şi capul pe umeri n-ar putea decât să aprecieze prestaţia lui şi curajul selecţionerului de a-i fi oferit şansa debutului la Naţională tocmai pe un stadion grandios şi tocmai într-un meci cu vicecampioana lumii. Pentru că Franţa, oricât de prost ar fi jucat în aceste preliminarii este totuşi deţinătoarea argintului mondial. A face impresie într-un asemenea meci nu se poate compara, să zicem, cu înscrierea a 4 goluri într-un amical cu Petrolistul Băicoi, încheiat cu 21-0.
Aşadar, avem o echipă de perspectivă, ceea ce n-am avut de o bună bucată de vreme (ce perspectivă au „loser-ii!?”) şi care, ceea ce e absolut remarcabil, face deja performanţă. Adică are două victorii (probabil trei, la ora când citiţi) şi un egal, în deplasare, cu o mare echipă. Când am mai avut noi aşa un parcurs, de la „epoca Hagi” încoace? Şi-atunci cum de îşi permit nişte nenorociţi de traficanţi de gioarse, de murături poreclite „fotbalişti”, precum şi alţi nenorociţi porecliţi “investitori” (dar care toată viaţa lor, asta murdară, nu s-au învrednicit nici să crească un junior, nici să cumpere un fotbalist adevărat dar şi nici măcar să pună iarbă pe toloaca unde sclavii lor, porecliţi şi ei „angajaţi, măcar să nu rişte accidentarea la orice pas”) să grohăie despre “selecţia proastă”? Aaa, fiindcă n-au fost incluse şi murăturile lor, fosilele tot căutate de Real şi de Milan dar care fac tuşa şi-n Cipru şi-n Cecenia?
Vorba unui editorial, tot de ieri, din “Evenimentul zilei” : Jos labele!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde ne aflăm, de fapt?.
 Vizualizări articol: 670 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Unde ne aflăm, de fapt?5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei