Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 aug 2009 - Anul XIV, nr. 197 (4183)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oprescu: Aproximativ 4.000 de persoane vor asigura măsurile administrative la concertul Madonnei

Luni, 24 August 2009 (18:12:00)

Primarul Sorin Oprescu a spus, luni, că aproximativ 4.000 de persoane vor asigura măsurile de pază, ordine, de prim ajutor şi transport la concertul susţinut de Madonna în Parcul Izvor, precizând că le-a cerut forţelor speciale o atenţie deosebită în special pentru cei care nu şi-au cumpărat bilete.

Edilul şef al Capitalei a declarat că a stabilit, luni, împreună cu responsabilii instituţiilor care vor asigura paza şi ordinea la concertul Madonnei, măsurile administrative pentru acest eveniment.

Potrivit lui Oprescu, au fost luate măsuri pentru "afluirea şi defluirea" oamenilor care vor participa la concert, aproximativ 1.000 de jandarmi şi mai multe sute de poliţişti fiind implicaţi în măsurile administrative dispuse.

De asemenea, RATB va pune la dispoziţia participanţilor la concertul din Parcul Izvor o rezervă de maşini, care vor circula până la ora 2.00 în noaptea de miercuri spre joi.

"Am cerut reprezentanţilor RATB să constituie o rezervă de maşini care să fie pusă la dispoziţia cetăţenilor, astfel încât aceştia să se poată deplasa în toate cartierele Capitalei până la ora 2.00 în noaptea de miercuri spre joi", a spus Sorin Oprescu.

Reprezentanţii RATB au declarat, pentru MEDIAFAX, că luni vor comunica numărul exact al autobuzelor ce vor fi puse la dispoziţie pentru preluarea spectatorilor la concertul Madonnei.

De asemenea, Sorin Oprescu a precizat că la întâlnire au participat şi reprezentanţi ai Direcţiei Spitalelor arondate Capitalei. Aceştia urmează să asigure, în cazul spitalelor adiacente Parcului Izvor, personal necesar astfel încât în caz de nevoie să fie asigurate măsuri de prim ajutor.

Sorin Oprescu a mai spus că personalul implicat în toate măsurile administrative hotărâte la întâlnirea de luni se situează în jurul cifrei de 4.000 de oameni.

De asemenea, edilul şef al Capitalei a adresat rugămintea persoanelor care vor participa la spectacolul din Parcul Izvor ca, "în măsura posibilităţilor, să vină la concert cu mijloacele de transport în comun".

"Rugămintea mea pentru cetăţenii care vor veni la concertul Madonnei este, pe cât posibil, să lase maşinile în parcări sau să vină fără maşini, pentru a nu crea o aglomeraţie inutilă", a mai spus Oprescu.

Edilul şef a explicat că, pentru eveniment, "nu pot fi create parcări speciale", precizând că se încearcă eliberarea parcărilor situate în faţa hotelului Marriot, în faţa Parcului Carol, pe Bulevardul Independenţei.

Sorin Oprescu a mai spus că le-a cerut forţelor speciale "o atenţie deosebită, în special pentru cei care nu şi-au cumpărat bilete".

Generalul de brigadă Gavrilă Pop, şeful Jandarmeriei Bucureşti, a declarat că efectivele de jandarmi vor organiza mai multe filtre, astfel încât să fie asigurată paza şi ordinea în zonă. Totodată, separat vor fi şi efective ale unei firme specializate, care vor efectua controlul biletelor, reprezentanţii acesteia fiind aduşi de organizatorul evenimentului.

"Jandarmii vor fi distribuiţi din zona îndepărtată, în mod concentric, în cordoane sau patrule care să se ocupe de dirijarea fluxului de cetăţeni către intrările din Parcul Izvor", a spus Gavrilă Pop.

Şeful Jandarmeriei Bucureşti a arătat că în Piaţa Unirii va fi organizat un pre-filtru, format din efective de jandarmi, în timp ce alte filtre vor fi în intersecţia Bulevardul Unirii cu Calea 13 Septembrie, în zona hotelului Marriot, precum şi pe Bulevardul Eroii Sanitari.

"Nu este un concert cu risc deosebit, însă există un risc din perspectiva numărului mare de participanţi", a mai spus şeful Jandarmeriei Bucureşti, care a precizat că obiectivul jandarmilor va fi acela de a preveni crearea de algomerări de spectatori şi maşini.

Adrian Streinu Cercel, membru al Comisiei ministeriale de supraveghere a noului virus gripal, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că la concertul suţinut de Madonna în Parcul Izvor nu există un potenţial de gripă AH1N1 pentru participanţii la eveniment.

"Nu putem vorbi de un risc potenţial de gripă legat de prezenţa participanţilor la concertul Madonnei. Până acum, în România au existat cazuri de gripă numai din import, iar testele făcute de către specialişti confirmă acest lucru", a spus Streinu Cercel.

El a precizat că în cazul în care, la acest concert, vor veni persoane din străinătate care au fost infectate cu virusul noii gripe, atunci ar fi posibil să apară noi cazuri de îmbolnăvire printre participanţii la acest concert.

Prin măsurile programului naţional de supraveghere a gripei AH1N1, toate persoanele care intră în ţară sunt informate în legătură cu această maladie şi obligate să se prezinte la medic în cazul în care în şapte zile apar simptomele bolii.

Au mai rămas doar două zile până la concertul Madonnei şi mare parte din staff-ul artistei a ajuns deja în România, echipa autohtonă lucrând alături de tehnicienii "Sticky & Sweet Tour" pentru a pune la punct ultimele detalii ale evenimentului. Parte a seriei Vodafone Best Music, promovat de Live Nation şi organizat de Emagic, concertul Madonna va avea loc miercuri, în Parcul Izvor din Capitală.

Circulaţia rutieră va fi închisă, miercuri, între orele 17.00 şi 01.00, pe mai multe artere din zona Parcului Izvor din Capitală, pentru concertul susţinut de Madonna. Astfel, traficul rutier va fi închis pe Bulevardul Unirii (între Bulevardul I.C.Brătianu şi Piaţa Constituţiei), Splaiul Independenţei (între Piaţa Operei şi strada Căldărari), Bulevardul Libertăţii (între Splaiul Independenţei şi Calea 13 Septembrie), strada Izvor, Bulevardul Naţiunile Unite, Calea Victoriei, Bulevardul Schitu Măgureanu, Calea Plevnei (între Bulevardul Regina Elisabeta şi Splaiul Independenţei), străzile Silfidelor, Elie Radu, Anghel Saligny, Ilfov, Dr. Răureanu şi N. Staicovici (între Splaiul Independenţei şi strada Costache Negri).
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oprescu: Aproximativ 4.000 de persoane vor asigura măsurile administrative la concertul Madonnei.
 Vizualizări articol: 851 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oprescu: Aproximativ 4.000 de persoane vor asigura măsurile administrative la concertul Madonnei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei