Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 aug 2009 - Anul XIV, nr. 197 (4183)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alte 28 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal AH1N1, depistate în saptămâna 17-23 august

Luni, 24 August 2009 (13:39:15)

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisible a raportat alte 28 de cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul gripal AH1N1, depistate în săptămâna 17-23 august, dintre care 11 în Bucureşti.

Din cele 28 de cazuri confirmate de către Institutul Naţional Cantacuzino, 11 au fost identificate în municipiul Bucureşti, cinci în Timişoara şi câte două în judeţele Brăila, Galaţi, Ilfov, Iaşi, Prahova şi Vâlcea, informează, luni, Ministerul Sănătăţii.

Astfel, a fost descoperit un focar cu cinci cazuri confirmate printre participanţii la un concert în Ungaria, alte patru cazuri au fost confirmate la persoane sosite din Spania, două persoane sosite din Grecia şi o persoană revenită din Anglia, aceasta din urmă generând un caz secundar în rândul contacţilor.

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisible a raportat 11 cazuri individuale revenite din diverse ţări: Grecia (4), Spania (2), Anglia (1), Africa de Sud (1), Canada (1), China (1), SUA (1), potrivit sursei citate.

Au fost confirmate alte patru cazuri secundare în rândul unor contacţi apropiaţi ai unor cazuri infectate cu virusul săptămâna precedentă.

În prezent, starea de sănătate a celor 28 de pacienţi este bună, înregistrându-se forme uşoare de boală. Aceştia sunt internaţi în spital, în secţiile de boli infecţioase special amenajate sau sunt izolaţi la domiciliu, după caz. Toţi urmează tratament cu antivirale.

Numărul total de cazuri confirmate de gripă cu tulpina nouă AH1N1 confirmate în România a ajuns la 281.

România face parte dintre cele opt ţări europene care au capacitatea de a produce vaccinul pentru gripa nouă.

În prezent, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino sunt în curs de desfăşurare testele preclinice (teste pe animale) pentru realizarea vaccinului pentru A H1N1. Cercetătorii români preconizează finalizarea acestora la sfârşitul lunii septembrie, urmând ca de la 1 octombrie să înceapă şi derularea testelor clinice. După finalizarea acestora va demara producerea vaccinului. Capacitatea de înfiolare a Institutului Naţional Cantacuzino este de 5 milioane de doze, potrivit sursei citate.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alte 28 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal AH1N1, depistate în saptămâna 17-23 august.
 Vizualizări articol: 510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alte 28 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal AH1N1, depistate în saptămâna 17-23 august0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei