Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 aug 2009 - Anul XIV, nr. 197 (4183)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicaliştii din asistenţă socială, nemulţumiţi de afirmaţiile lui Băsescu privind angajaţii

Luni, 24 August 2009 (14:37:04)

FNS "Pro Asist" protestează, într-o scrisoare deschisă, faţă de afirmaţiile preşedintelui privind numărul de angajaţi din sistemul de asistenţă socială, precizând că de un an încearcă să afle numărul salariaţilor din domeniu însă nicio instituţie a statului nu a putut furniza această informaţie.

Federaţia Naţională Sindicală din Asistenţa Socială şi Protecţia Copilului "Pro Asist”, afiliată la CNS Cartel Alfa, îi răspunde preşedintelui Traian Băsescu printr-o scrisoare deschisă la afirmaţiile referitoare la numărul de angajaţi din sistemul de asistenţă socială.

Sindicaliştii susţin că de aproape un an de zile încearcă să afle umărul exact al salariaţilor din domeniul asistenţei sociale adresându-se Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (care, la rândul lui nu deţine asemenea date) şi Institutului Naţional de Statistică.

"Nimeni nu a putut să furnizeze aceste date: ANPDC a comunicat numărul salariaţilor din direcţiile de protecţie a copilului, iar ANPH, numărul asistenţilor personali. De unde are preşedintele României aceste date? De la aceleaşi autorităţi care nouă ne răspund negativ, de la FMI, de la serviciile secrete… să ştim să ne informăm şi noi", precizează sindicaliştii.

Referitor la "abuzurile inimaginabile", despre care a vorbit preşedintele Traian Băsescu, FNS "Pro Asist" crede că şeful statului a fost dezinformat de către cei care au interes să creeze haos în sistem şi, în loc să analizeze situaţia existentă pentru a lua măsuri reale, tot Guvernul în frunte cu Preşedintele vorbesc de risipirea banilor publici.

"Unde sunt abuzurile inimaginabile? Acolo unde 30 asistaţi, toţi bolnavi psihic, au un singur îngrijitor sau acolo unde un asistent social în loc să lucreze cu 25 de cazuri, aşa cum prevăd standardele minime obligatorii, standarde impuse de Uniunea Europeană, lucrează cu 80-100 de cazuri?", se arată în scrisoare deschisă.

FNS "Pro Asist" consideră că România are un număr mare de parlamentari (senatori şi deputaţi), miniştri, secretari de stat, funcţii foarte bine plătite la care se adaugă multe alte cheltuieli făcute pentru deplasări, autoturisme, personal angajat, comunicaţii, cazare, hrană, de unde s-ar putea face o economie la buget, banii fiind suficienţi pentru finanţarea integrală a bugetelor a două, trei Direcţii de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Sindicaliştii îl invită pe Traian Băsescu şi pe toţi membrii Guvernului, înainte de a face declaraţii publice, să meargă în teritoriu să viziteze centrele de asistenţă socială, centrele de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică, centrele de plasament şi alte tipuri de servicii sociale din cadrul Direcţiilor de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, pentru a se convinge care este situaţia reală, respectiv că DGASPC-urile se confruntă cu un mare deficit de personal, iar personalul angajat are în prezent un salariu de mizerie între 500 - 1.000 de lei.

Preşedinte Traian Basescu a afirmat, cu ocazia vizitelor făcute în judeţele Arad şi Botoşani, că în domeniul asistenţei sociale sunt mai mulţi angajaţi decât asistaţi.

"În asistenţa socială, ultimele date arată că sunt mai mulţi angajaţi decât asistaţi. Iarăşi s-a ajuns la nişte abuzuri inimaginabile. Instituţiile statului au devenit, practic, în unele cazuri, locul de asistenţă socială. Este, de asemenea, un lucru asupra căruia atât administraţia locala, cât şi administraţia centrală trebuie să privească cu multă atenţie", a afirmat şeful statului.

În scrisoarea deschisă, sindicaliştii i-au amintit preşedintelui că în urmă cu puţin timp a afirmat că în România există aproximativ nouă milioane de asistaţi social.

"Probabil că salaraţii în asistenţă socială erau restul din totalul populaţiei", afirmă sindicaliştii.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii din asistenţă socială, nemulţumiţi de afirmaţiile lui Băsescu privind angajaţii.
 Vizualizări articol: 631 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sindicaliştii din asistenţă socială, nemulţumiţi de afirmaţiile lui Băsescu privind angajaţii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei