Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 aug 2009 - Anul XIV, nr. 197 (4183)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aventuri periculoase

S-au rătăcit şi şi-au petrecut noaptea într-un copac, de frica animalelor sălbatice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi cetăţeni români, stabiliţi în SUA, au trăit ore de coşmar, după ce s-au rătăcit în zona Gura Humorului şi au fost nevoiţi să petreacă o noapte întreagă într-un copac, de frica animalelor sălbatice.
Ionel (42 de ani) şi Carmen (38 de ani) A., soţ şi soţie, au plecat sâmbătă după-amiază, în jurul orei 16:00, într-o plimbare prin pădure, intenţionând să ajungă de la casa lor de vacanţă din cartierul Voroneţ al oraşului Gura Humorului, spre pârtia de schi din apropiere.
Cei doi soţi au greşit însă drumul şi au mers aproximativ nouă kilometri pe un drum forestier spre localitatea Găineşti.
Deşi sperau că vor găsi singuri drumul cel bun, cei doi nu au făcut decât să se abată şi mai mult de la traseu, rătăcindu-se într-o zonă accidentată, fără a mai avea posibilitatea de a reveni la drumul forestier.
Era deja seară, în jurul orei 21:00, şi nu mai aveau nici o cale de ieşire. În acel moment, au pus mâna pe telefon şi au sunat la 112, cerând ajutor.
Singurele informaţii erau că doi turişti s-au rătăcit într-o zonă muntoasă şi împădurită din apropierea oraşului Gura Humorului.
În căutarea celor doi a plecat un echipaj de jandarmi din cadrul Postului Montan Gura Humorului, dotat cu un ATV, însă, în jurul orei 1:00, din cauza întunericului, operaţiunea de salvare a fost întreruptă, urmând a fi reluată spre dimineaţă.

 

Căutaţi pe o rază de circa 20 de kilometri

În timpul nopţii, jandarmii au ţinut legătura cu cei doi turişti, prin telefon, recomandându-le să se urce într-un copac şi să stea acolo până trece noaptea, dat fiind faptul că în zonă sunt animale sălbatice.
Acţiunea de căutare a fost reluată în jurul orei 5.00, de doi jandarmi şi un lucrător al Cantonului Silvic Piatra Pinului, căutarea desfăşurându-se pe o distanţă de aproximativ 20 de kilometri.
După ore întregi de căutări, în jurul orei 9:30, cei doi soţi au fost găsiţi pe raza Cantonului Silvic Găineşti, fără a prezenta probleme deosebite de sănătate.
„Jandarmii montani recomandă turiştilor să nu abordeze trasee necunoscute sau pe timp nefavorabil, să aibă asupra lor echipament adecvat şi lanterne, să folosească numai traseele marcate şi să apeleze cu încredere la jandarmii montani şi la membrii Salvamont. În cazul în care se rătăcesc, dacă dispun de mijloace tehnice de comunicare, turiştii trebuie să anunţe imediat acest lucru, deoarece, după lăsarea întunericului, acţiunile de căutare sunt dificile”, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, căpitanul Bogdan Cornaci.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-au rătăcit şi şi-au petrecut noaptea într-un copac, de frica animalelor sălbatice.
 Vizualizări articol: 4010 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 9 voturi
S-au rătăcit şi şi-au petrecut noaptea într-un copac, de frica animalelor sălbatice4.159

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei