Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 aug 2009 - Anul XIV, nr. 197 (4183)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MTI vrea să înfiinţeze un centru de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile

Luni, 24 August 2009 (16:48:55)

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) vrea să înfiinţeze Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS) prin reorganizarea Serviciului Investigaţii Transport Aerian, din subordinea instituţiei.

"CIAS este organismul tehnic permanent, specializat al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, desemnat să organizeze, să conducă, să coordoneze, să controleze şi să execute investigaţia tehnică a evenimentelor de aviaţie civilă în scopul determinării faptelor, cauzelor şi împrejurărilor care au dus la producerea acestora şi emite recomandări pentru siguranţa zborului", se arată într-un proiect de ordonanţă de urgenţă elaborat de MTI.

Obiectivul centrului va fi creşterea şi menţinerea siguranţei aeriene la un nivel ridicat prin emiterea de recomandări de siguranţă bazate pe informaţii rezultate din investigaţiile tehnice în vederea prevenirii producerii unor incidente şi accidente similare în aviaţia civilă.

Investigaţiile CIAS vor fi tehnice, independente de orice anchetă judiciară şi nu vor avea drept scop stabilirea vinovăţiei sau a răspunderii juridice.

CIAS se va finanţa din venituri extrabugetare şi din alocaţii de la bugetul de stat. Astfel, finanţarea cheltuielilor pentru investiţii se va face din surse proprii, credite bancare şi finanţări externe, finanţarea cheltuielilor pentru funcţionarea CIAS precum şi pentru investigaţia tehnică a accidentelor şi incidentelor de aviaţie se va face din surse proprii, iar în situaţii deosebite (catastrofe aeriane), CIAS poate primii alocaţii bugetare.

Pentru desfăşurarea activităţii în asemenea situaţii sumele necesare se aprobă prin hotărârea Guvernului.

Sursele proprii CIAS se vor constitui din încasarea unui procent de 75% din tariful pentru supravegherea menţinerii obiectivelor necesare siguranţei pasagerilor pe aeroporturile internaţionale aplicat de Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

Directorul general şi ceilalţi membri ai consiliului de conducere vor fi numiţi şi revocaţi prin ordin al ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, la fel şi salarizarea directorului general şi indemnizaţiile membrilor consiliului de conducere.

În prezent, organismul permanent din MTI privind investigaţia tehnică a accidentelor şi incidentelor din aviaţia civilă este Serviciul Investigaţii Transport Aerian din cadrul Direcţiei Generale de Control şi Investigaţii Accidente în Transporturi.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MTI vrea să înfiinţeze un centru de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile.
 Vizualizări articol: 547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MTI vrea să înfiinţeze un centru de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei