Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 aug 2009 - Anul XIV, nr. 193 (4179)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Merele pentru elevi în anul şcolar următor costă 47 mil. lei, iar comunicarea programului 1 mil.lei

Miercuri, 19 August 2009 (14:57:26)

Programul de încurajare a consumului de fructe în şcoli, care presupune distribuirea zilnică de mere copiilor din clasele I-VIII, va presupune alocarea de fonduri de aproape 48 de milioane lei, dintre care circa un milion de lei va costa comunicarea, potrivit unui proiect de ordonanţă a Guvernului.

Pentru anul şcolar 2009/2010, programul presupune distribuirea zilnică de mere copiilor din clasele I-VIII din unităţile de învăţământ public şi privat, pe o perioadă de maxim 100 zile şcolare, între lunile noiembrie 2009 şi martie 2010.

Potrivit proiectului de act normativ, elaborat de Ministerul Agriculturii, valoarea totală a programului în cele 87 de zile din anul şcolar 2009/2010 este de 47,9 milioane de lei, respectiv 11,98 milioane de euro.

Suma cuprinde totalul fondurilor reprezentând contravaloarea contribuţiilor financiare ale Comunităţii Europene de 19,97 milioane lei (4,99 milioane euro) şi a co-finanţării publice şi a cheltuielilor, în valoare de 27,957 milioane de lei (6,98 milioane euro).

Din finanţarea comunitară, 5% se alocă pentru acoperirea costurilor de comunicare a programului, respectiv 998.820 de lei (249.705 euro).

Comunicarea programului va fi asigurată de Ministerul Agriculturii, prin Agenţia de Plăţi. Acţiunile de comunicare a programului vor fi realizate prin intermediul unui poster care va fi expus în fiecare şcoală.

Caietul de sarcini pentru procedurile de atribuire a contractelor de achiziţie a posterelor se aprobă prin ordin al ministrului Agriculturii, iar Agenţia de Plăţi va organiza procedura de achiziţie publică.

Pentru anul şcolar 2009/2010, numărul total al elevilor din clasele I-VIII din sistemul de învăţământ public şi privat este de 1.798.296, iar limita valorii zilnice este 0,30 lei/măr.

Pentru anul bugetar 2009, valoarea totală a cheltuielilor aferente programului este de 19,34 milioane lei, din care comunicarea se ridică la 998.820 lei.

Această sumă reprezintă contravaloarea merelor distribuite pentru 34 de zile şcolare, între 1 noiembrie şi 19 decembrie.

Valoarea totală a cheltuielilor pentru anul 2010 este de 28,59 milioane lei, pentru o perioadă de 53 de zile şcolare în intervalul 4 ianuarie - 31 martie.

Programul de încurajare a consumului de fructe în şcoli este implementat de către Consiliul Uniunii Europene, începând cu anul şcolar 2009 - 2010, şi va dura până în anul 2013.

Consiliile judeţene sau locale, cele ale sectoarelor municipiului Bucureşti şi, respectiv, ale comunelor, oraşelor şi municipiilor se vor ocupa de organizarea procedurilor de achiziţie publică, desemnarea câştigătorilor, încheierea contractelor cu furnizorii, dar şi de monitorizarea şi controlul distribuţiei fructelor.

Proiectul de ordonanţă prevede ca, pentru obţinerea unor preţuri cât mai competitive, autorităţile contractante vor opta, de regulă, pentru atribuirea contractului pe loturi şi pentru organizarea unei
licitaţii electronice, ca fază finală a procedurii de atribuire aplicate.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Merele pentru elevi în anul şcolar următor costă 47 mil. lei, iar comunicarea programului 1 mil.lei.
 Vizualizări articol: 507 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Merele pentru elevi în anul şcolar următor costă 47 mil. lei, iar comunicarea programului 1 mil.lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei