Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 aug 2009 - Anul XIV, nr. 193 (4179)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANPC:Amenzi de 3,5 milioane lei şi aproape 1400 kilograme de preparate din carne retrase din vânzare

Miercuri, 19 August 2009 (17:38:20)

Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au dat amenzi de aproximativ 3,5 milioane de lei şi au retras de la vânzare aproape 1.400 de kilograme de preparate din carne în urma unor controale.

Acţiunea face parte din proiectul "ANPC protejază coşul zilnic", se arată într-un comunicat de miercuri al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Comisarii ANPC au controlat 1.298 de operatori economici, fiind verificate 76.106 de kilograme de preparate din carne, din care 32.445 de kilograme nu se încadrau în prevederile legale privind protecţia consumatorilor, potrivit sursei citate.

În timpul verificărilor au fost prelevate 104 eşantioane, dintre care 51 la sută nu respectau prevederile legale în vigoare. Pentru abaterile constatate au fost oprite definitiv de la vânzare 1.343 de kilograme de preparate din carne care erau improprii comercializării şi consumului uman. Alte 12.000 de kilograme de preparate din carne au fost oprite temporar de la comercializare, până la remedierea neconformităţilor, precizează ANPC.

Totodată, pentru încălcarea reglementărilor privind protecţia consumatorilor au fost aplicate 892 de amenzi, în valoare totală de 3.457.200 de lei.

Inspectorii ANPC au constatat abateri la comercializarea preparatelor din carne care prezentau caracteristici organoleptice şi fizico-chimice neconforme, erau dezechilibrate din punct de vedere nutriţional, nu se încadrau în continutul minim de proteine totale impus prin legislaţie, depăşeau conţinutului maxim de grăsimi impus prin legislaţie, la fabricarea unor preparatelor din carne erau folosite ingrediente nepermise sau nemenţionate de Ordinul 560/1271/338/210/2006.

Aproximativ 12 la sută din cantitatea de preparate din carne controlată prezenta abateri de la prevederile legale privind etichetarea alimentelor. Astfel, la aceste produse lipseau parţial sau total elementele de identificare-caracterizare obligatorii, lista ingredientelor era incorectă, iar data durabilităţii minimale era neconformă.

ANPC sfătuieşte consumatorii ca la cumpărarea produselor din carne să acorde atenţie deosebită la aspectul produsului, atât la exterior, cât şi în secţiune, dacă este posibil, să nu achiziţioneze produsele la care suprafaţa este mâzguită, lipicioasă, deshidratată, cu pete de mucegai, produse cu miros şi culoare modificate, consistenţă nespecifică sortimentului, cu grăsime acumulată sub membrană şi aspect de vechi.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANPC:Amenzi de 3,5 milioane lei şi aproape 1400 kilograme de preparate din carne retrase din vânzare.
 Vizualizări articol: 788 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANPC:Amenzi de 3,5 milioane lei şi aproape 1400 kilograme de preparate din carne retrase din vânzare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei