Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 aug 2009 - Anul XIV, nr. 193 (4179)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zece reprezentanţi ai sindicatului poliţiştilor, invitaţi de Băsesecu duminică la negocieri

Miercuri, 19 August 2009 (14:05:07)

Preşedintele Traian Băsescu a invitat zece reprezentanţi ai sindicatului poliţiştilor la negocieri pentru duminică, la ora 12.00, şeful statului oprindu-se, miercuri, în Piaţa Victoriei unde are loc, pentru a treia zi consecutiv, pichetul poliţiştilor.

Deşi protestul era autorizat între orele 10.00 şi 12.00, şeful statului a ajuns în Piaţa Victoriei în jurul orei 12.10, unde se aflau încă cei aproximativ 300 de sindicalişti.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractul (SNPPC), Marian Gruia, i-a prezentat, zâmbind, preşedintelui Traian Băsescu, pe scurt, nemulţumirile poliţiştilor.

Întrebat de preşedintele Traian Băsescu care sunt revendicările sindicaliştilor, Gruia a spus că, deja la rectificarea bugetară au mai fost "tăiate câteva sute de milioane".

"Haideţi să ne vedem duminică. Ce delegaţie? Câţi?", a întrebat preşedintele. Liderul sindical i-a răspuns că are în vedere o delegaţie de trei persoane din cadrul biroului executiv al SNPPC.

Preşedintele i-a sugerat, iniţial, acestuia să aducă o delegaţie formată din şase persoane, pentru o reprezentare completă.

"Veniţi şase şi să fie reprezentare mai largă, zece ca să fie reprezentarea toată, să nu spună că au discutat trei cu mine şi...", a spus şeful statului.

Liderul sindical a confirmat că vor veni zece reprezentanţi ai sindicatului, stabilind că se vor prezenta duminică la Cotroceni, la ora 12.00.

Peste 300 de poliţişti au protestat, miercuri, în Capitală, pentru a treia zi consecutiv, cerând fonduri pentru plata orelor suplimentare, sprijiniţi şi de câteva zeci de poliţişti bulgari, sindicaliştii români fiind nemulţumiţi că autorităţile nu au luat nicio măsură în urma protestelor.

Marian Gruia a declarat, miercuri, că aproximativ 40 de poliţişti bulgari protestează alături de ei, deoarece şi în Bulgaria poliţiştii se confruntă cu probleme asemănătoare.

"Autorităţile nu iau nicio măsură, dar noi nu ne vom opri, nu mai putem accepta bătaia lor de joc. Luăm în calcul să nu mai lucrăm ore suplimentare, deoarece nu putem face grevă. Dacă nu mai lucrăm ore suplimentare şi nu se reduce deficitul de 8.000 de persoane din poliţie, infracţionalitatea va creşte considerabil", a spus Gruia.

Peste 300 de poliţişti au protestat, luni şi marţi, în faţa Preşedinţiei şi Guvernului, cerând fonduri pentru plata orelor suplimentare, reducerea deficitului de cadre din sistemul de siguranţă publică, plata chiriile celor care nu lucrează în localităţile de domiciliu.

Principalele revendicări actuale pe care le au poliţiştii din SNPPC sunt revitalizarea sistemului de siguranţă publică, parte a sistemului de securitate naţională, care a fost "deteriorat, printr-o continuă şi iresponsabilă subfinanţare", reducerea deficitului de 8.000 de poliţişti din sistemul de siguranţă publică (12 la sută din volumul MAI) prin încadrarea de urgenţă a celor 2.000 de absolvenţi ai şcolilor de poliţie şi Academia de Poliţie, promoţia iulie 2009 (încadrare amânată pentru 2010) şi prin continuarea procesului de încadrări directe (care a fost suspendat).

O altă solicitare a poliţiştilor este plata orelor suplimentare, efectuate din cauza lipsei de personal în sistem. Doar în primele trei luni din 2009, poliţiştii şi personalul contractual au efectuat peste 500.000 de ore suplimentare, încă nerecompensate.

Alte revendicări ale poliţiştilor se referă la asigurarea fondurilor necesare pentru o desfăşurare corectă, cel puţin, a raporturilor de muncă dintre MAI şi personal, reanalizarea coeficienţilor de ierarhizare, stabiliţi în pripă şi nerealist, pe fondul actualei crize, pentru MAI, potrivit cărora, un agent de poliţie, care acţionează singur, în stradă, este plătit mai puţin decât un sergent MApN care lucrează în echipă cu mai mulţi militari.

Aproximativ 350 de poliţişti afiliaţi la Sindicatul Poliţiştilor şi Vameşilor Pro Lex au protestat, săptămâna trecută, timp de două ore, în faţa Ministerului Administraţiei şi Internelor, nemulţumiţi de fondurile alocate sectorului şi de faptul că aproximativ 12.000 de poliţişti nu şi-au primit chiria pentru următoarele luni.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zece reprezentanţi ai sindicatului poliţiştilor, invitaţi de Băsesecu duminică la negocieri .
 Vizualizări articol: 459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zece reprezentanţi ai sindicatului poliţiştilor, invitaţi de Băsesecu duminică la negocieri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei