Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 aug 2009 - Anul XIV, nr. 188 (4174)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PIB s-a contractat cu 8,8% în trimestrul al doilea, scădere economică de 7,6% în primul semestru

Joi, 13 August 2009 (15:12:57)

Economia şi-a adâncit scăderea în al doilea trimestru la 8,8% comparativ cu perioada similară din 2008, de la 6,2% în primele trei luni, dar şi-a limitat contracţia comparativ cu trimestrul anterior la 1,2%, în timp ce PIB-ul din prima jumătate a anului indică o reducere cu 7,6%.

"Conform primelor estimări privind evoluţia Produsului intern brut în trimestrul al doilea, acesta s-a redus, comparativ cu primul trimestru, cu 1,2% (date ajustate sezonier). Faţă de perioada corespunzătoare din anul 2008, potrivit primelor estimări, Produsul intern brut (serie brută) a înregistrat o scădere cu 8,8% în trimestrul doi 2009 şi cu 7,6% în primul semestru", se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică privind estimările "semnal" pentru PIB.

Datele privind evoluţia PIB sunt sub estimările analiştilor intervievaţi de MEDIAFAX, care indicau, pe medie, o scădere a economiei în trimestrul al doilea de 9,4%.

În 2008, România a înregistrat cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, de 7,1%. În primul trimestru al acestui an, economia s-a contractat cu 6,2% comparativ cu perioada similară a anului trecut, al şaselea declin al PIB la nivelul UE, din cauza scăderilor mai accentuate în agricultură şi industrie. Comparativ cu trimestrul IV din 2008, scăderea economică a fost de 4,6%.

Fondul Monetar Internaţional prognozează pentru România o scădere economică de 8-8,5% în 2009, dublu faţă de estimarea de 4,1% din luna martie, când a fost negociat acordul stand-by.

Institutul Naţional de Statistică va publica la 1 septembrie datele provizorii privind evoluţia economiei în trimestrul al doilea şi în prima jumătate a acestui an.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PIB s-a contractat cu 8,8% în trimestrul al doilea, scădere economică de 7,6% în primul semestru.
 Vizualizări articol: 491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PIB s-a contractat cu 8,8% în trimestrul al doilea, scădere economică de 7,6% în primul semestru0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei