Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 aug 2009 - Anul XIV, nr. 188 (4174)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hossu: Vom trimite ministrului Marian Sârbu obiecţiile la noua formă a proiectului legii unice

Joi, 13 August 2009 (15:11:30)

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că va trimite ministrului Marian Sârbu obiecţiile la noua formă a proiectului legii unice, subliniind că din nota de fundamentare lipsesc două cifre importante privind evoluţia salariului minim şi a celui mediu până în 2014.

"În nota de fundamentare, principiile enunţate sunt corecte, în această notă se face o simulare globală de creştere de salarii, mai puţin pentru cei din sistemul universitar, raportat la salariul minim din 2010, însă acest salariu nu este specificat", a precizat Hossu.

Potrivit liderul sindical, ar fi trebuit să fie două serii de cifre importante în nota de fundamentare, respectiv evoluţia până în 2014 a salariului minim şi evoluţia salariului mediu pe sectorul bugetar, potrivit proiectului, raportul dintre acestea două trebuind să ajungă în 2014 la 1/2.

"Vom face o scrisoare oficială către ministrul Muncii cu toate observaţiile la noua formă a proiectului. Nu am citit proiectul în totalitate, dar mi-au spus colegii că sunt contradicţii legate de respectarea echivalării în difereite domenii de bugetari şi sunt disfuncţionalităţi legate de coeficienţii alocaţi la debutul în sistemul bugetar", a subliniat Hossu.

Legea salarizării unice trebuia proiectată pentru 2014, dar ea a fost construită pentru salariul minim din 2009, ceea ce este greşit în opinia liderului sindical.

Coeficienţii de ierarhizare din proiectul Legii unice de salarizare în sectorul bugetar au fost reduşi, după analiza financiară făcută de Ministerul de Finanţe, cu până la 25 la sută.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hossu: Vom trimite ministrului Marian Sârbu obiecţiile la noua formă a proiectului legii unice.
 Vizualizări articol: 476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hossu: Vom trimite ministrului Marian Sârbu obiecţiile la noua formă a proiectului legii unice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei