Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 aug 2009 - Anul XIV, nr. 184 (4170)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

The Telegraph: Costurile crizei mondiale au ajuns la 11.900 miliarde de dolari, potrivit datelor FMI

Duminică, 9 August 2009 (14:57:55)

Costurile crizei financiare mondiale au ajuns la 11.900 miliarde de dolari, reprezentând 2.967 de dolari pentru fiecare locuitor al planetei, potrivit estimărilor emise de Fondul Monetar Internaţional (FMI), preluate de The Telegraph.

Suma uriaşă reprezintă echivalentul a 20% din Produsul Intern Brut al întregii lumi şi include infuziile de capital realizate pentru salvarea băncilor de la faliment, costurile legate de "spălarea" aşa-numitelor active toxice cu bani publici, garanţiile pentru datorii şi măsurile de majorare a lichidităţii din pieţe derulate de băncile centrale.

Deşi o mare parte din sumă ar putea să nu fie cheltuită practic niciodată, cel mai pesimist scenariu eclipsează orice altă "notă de plată" suportată vreodată de economia lumii, notează The Telegraph.

Calculele efectuate de FMI subliniază creşterea continuă a acestor costuri.

Cea mai mare parte a banilor a fost cheltuită de ţările dezvoltate, care au suportat, până acum, costuri de 10.200 de miliarde de dolari, în timp ce economiile emergente au contribuit cu circa 1.700 de miliarde de dolari la combaterea efectelor crizei.

Majoritatea fondurilor alocate de ţările aflate în curs de dezvoltare reprezintă infuzii de lichiditate derulate de băncile centrale în sistemele financiare.

Statele aflate în componenţa grupului G20 al celor mai mari economii dezvoltate şi emergente ale lumii vor avea un deficit bugetar combinat de 10.2% din Produsul Intern Brut cumulat în acest an, cel mai mare înregistrat de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Cel mai mare deficit public, de 13,5% din PIB, va fi înregistrat în Statele Unite, urmate de Mare Britanie (11,6% din PIB) şi Japonia (10,3% din PIB).
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului The Telegraph: Costurile crizei mondiale au ajuns la 11.900 miliarde de dolari, potrivit datelor FMI.
 Vizualizări articol: 395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
The Telegraph: Costurile crizei mondiale au ajuns la 11.900 miliarde de dolari, potrivit datelor FMI0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei