Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 iul 2009 - Anul XIV, nr. 151 (4137)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sistemul de verificare în timp real a datelor românilor din străinătate, devenit activ de la 1 iulie

Miercuri, 1 Iulie 2009 (17:52:06)

Românii din străinătate care şi-au pierdut documentele de identitate îşi vor putea obţine în aceeaşi zi titlurile de călătorie, iar cei care au nevoie de confirmarea faptului că deţin permise de conducere, o vor putea primi în aceeaşi zi, începând de la 1 iulie 2009.

MAE reaminteşte, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că acest lucru este posibil datorită unui sistem care facilitează verificarea în timp real a datelor personale ale cetăţenilor români din străinătate şi care este funcţional începând de la 1 iulie în toate misiunile României din întreaga lume. Sistemul este realizat de MAE în colaborare cu structurile specializate din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Sistemul a fost prezentat în premieră de către ministrul afacerilor externe, Cristian Diaconescu, în cadrul unei conferinţe de presă, la 21 iunie şi reprezintă un element important în reforma serviciilor consulare.

MAE apreciază că printre beneficiile aduse cetăţenilor români din afara ţării se numără reducerea timpilor de aşteptare, care se consumau până acum cu transmiterea corespondenţei către structurile competente ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, prin intermediul MAE şi comunicarea răspunsului pe aceeaşi cale. Un alt beneficiu este cel al reducerii cheltuielilor cetăţenilor pentru obţinerea documentelor.

Taxele consulare pentru eliberarea acestor documente nu se schimbă, acestea fiind stabilite prin lege, însă economiile provin din faptul că persoanele interesate nu vor mai fi nevoite să aştepte zile întregi, cu plata cazării şi cheltuielilor de întreţinere, pentru confirmarea identităţii în vederea eliberării unui titlu de călătorie.

MAE precizează că aceeaşi situaţie este şi în cazul permiselor de conducere, cu precizarea că, având posibilitatea accesului direct la baza de date, consulul, cu sprijinul colegului din Centrala MAE, este în măsură să confirme în timp real existenţa permisului în cazul în care un cetăţean român este oprit în trafic în străinătate şi există dubii asupra autenticităţii permisului său. Totuşi, permisele de conducere vor fi în continuare eliberate de autorităţile abilitate şi nu de oficiile consulare.

Sistemul a fost pus în practică începând din 22 iunie, pentru verificarea funcţionalităţii lui, iar de la 1 iulie proiectul a devenit deplin operaţional la toate misiunile României din întreaga lume.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sistemul de verificare în timp real a datelor românilor din străinătate, devenit activ de la 1 iulie.
 Vizualizări articol: 709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sistemul de verificare în timp real a datelor românilor din străinătate, devenit activ de la 1 iulie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei