Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 iul 2009 - Anul XIV, nr. 151 (4137)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bacalaureat

Opt candidaţi eliminaţi din examen

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proba de ieri a examenului de bacalaureat s-a finalizat cu eliminarea a opt candidaţi din judeţ, după ce aceştia au fost surprinşi „inspirându-se” din nişte broşuri de mici dimensiuni care conţineau rezolvările subiectelor publicate de către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării.
Ca şi la prima probă scrisă a bacalaureatului, candidaţii au fost observaţi că fraudează examenul fie de către preşedintele comisiei de examen, fie de către inspectorii şcolari delegaţi cu monitorizarea bacalaureatului, şi nu de către profesorii supraveghetori din clasele respective.
În consecinţă, purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava, inspectorul Laura Hacman, a declarat că „IŞJ îşi menţine măsurile de înlocuire a profesorilor care au supravegheat în sălile respective pentru următoarele probe de examen”.
La Centrul de Examen de la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi, proba de ieri a făcut patru „victime”, candidaţii fiind eliminaţi pe loc din examen. Alţi trei candidaţi au pierdut dreptul de a mai continua examenul de bacalaureat, tot pentru că au fraudat proba. Aceştia susţineau proba la Centrul de Examen de la Colegiul Tehnic „Petru Muşat”. Un alt concurent eliminat din examen pentru fraudă susţinea proba la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”. În toate cele opt situaţii de fraudare, modul de copiere a fost identic, candidaţii având asupra lor broşuri de mici dimensiuni, care nu puteau fi identificate la intrarea în sala de examen.
După proba de ieri, numărul concurenţilor eliminaţi pentru că au fost surprinşi copiind în timpul examenului se ridică la 15.
Ieri, examenul de bacalaureat s-a dat la trei discipline, matematică, istorie şi geografie. 6.556 de candidaţi s-au prezentat la probă, trei concurenţi dintre cei înscrişi fiind absenţi.
Examenul continuă astăzi cu o nouă probă, scrisă sau practică, la o disciplină la alegere din aria curriculară a profilului. Proba va fi susţinută la 16 discipline.
Ultima testare a candidaţilor va avea loc pe 2 iulie, când concurenţii vor da examen scris sau practic la o disciplină la alegere din afara ariei curriculare a specializării, iar examenul se va da la 12 discipline.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opt candidaţi eliminaţi din examen.
 Vizualizări articol: 707 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 4 voturi
Opt candidaţi eliminaţi din examen3.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
( 1 iul 2009, 17:57:34
De ce nu apar si poze de la Stefan:))?...

Si de ce tocmai la articolul asta poza de la Petru Rares, cand elevii eliminati au fost de la Petru Musat?:)).... cam care-i treaba?:))

Da si Monitorul bacu` la Petru, de toate pozele se fac acolo? Sau... elevii de la Stefan nu sunt la fel de fotogenici ca aia de la Petru?:))

Cam anti-petru- voi astia de la Monitorul.... cam stefanisti:))
1.1  RE: ... trimis de
( 1 iul 2009, 22:11:44
Pentru ca noi astia de la Petru Rares suntem mai shuckarilaughing si pe noi Monitorul ne admira si ne apreciaza mai mult...Glumeamstraight face Nici mie nu mi se pare corect ca numai pozele cu liceul nostru sa apara in Monitorul. Prea ne idolatrizeaza astia.laughing
2.   Cool trimis de
( 2 iul 2009, 23:35:52
Pentru ca le este lene sa se deplaseze la liceul respectiv sa faca o poza!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei