Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 iul 2009 - Anul XIV, nr. 151 (4137)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nica:Codul etic interzice poliţistului să se plimbe după serviciu cu persoana cunoscută ca infractor

Miercuri, 1 Iulie 2009 (17:50:51)

Codul etic al poliţistului, adoptat miercuri în şedinţa Guvernului, interzice angajaţilor poliţiei sau jandarmeriei "să se plimbe" după serviciu cu o persoană cunoscută ca infractor sau să accepte avantaje în exercitarea misiunii, a declarat la dezbaterea Codului, ministrul Internelor Dan Nica.

"El trebuie să aibă o atitudine politicoasă, fermă şi să manifeste amabilitate şi solicitudine, să folosească un limbaj civilizat, să aibă o ţinută decentă şi corectă, să dovedească stăpânire de sine şi să intervină ferm pentru aplicarea legii. Un poliţist nu are voie să se plimbe pe stradă chiar după terminarea orelor de serviciu cu o persoană care e cunoscută ca fiind un infractor, o persoană care este cunoscută în comunitate ca fiind o persoană care nu are legătură cu ceea ce înseamnă respectarea legii", a citat ministrul Nica din prevederile Codului.

Codul clarifică totodată în ce condiţii se pot acorda sponsorizări forţelor de ordine şi interzice acceptarea de către poliţişti a unor avantaje personale sau de serviciu.

"Poliţistului îi este interzis să primească în timpul sau în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu pentru uzul personal sau de serviciu orice bun care are legătură cu sume de bani, bunuri, servicii sau alte foloase din partea unor persoane fizice sau juridice, cu excepţia situaţiilor care sunt stabilite printr-un ordin clar intern al Ministerului de Interne, ca să nu mai amestecăm instituţia Poliţiei Române şi a poliţistului cu tot felul de lucruri care ţineau de sponsorizări şi care erau la un moment dat interpretabile", a declarat ministrul Administraţiei şi Internelor.

Codul, a mai spus Nica, instaurează principiul serviciului continuu, stabileşte că poliţistului îi este interzis să tolereze acte de genul constrângerilor fizice sau psihice, reglementează mai clar când are voie poliţistul să folosească armele de foc, precum şi situaţiile şi condiţiile când poate pune cătuşe unei persoane.

Codul etic al Poliţistului, care se aplică şi jandarmilor, protejează totodată reprezentanţii forţelor de ordine şi le garantează dreptul la despăgubiri de sănătate sau de viaţă. Documentul prevede totodată toate abaterile disciplinare, incompatibilităţile, conflictele de interese ale poliţistului, care vor completa prevederile statului poliţistului şi celelalte acte normative în domeniu.

Codul de etică şi deontologie al poliţistului a fost elaborat de Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), iar textul acestuia a fost supus dezbaterii publice pe site-ul MAI.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nica:Codul etic interzice poliţistului să se plimbe după serviciu cu persoana cunoscută ca infractor.
 Vizualizări articol: 704 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nica:Codul etic interzice poliţistului să se plimbe după serviciu cu persoana cunoscută ca infractor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei