Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 iun 2009 - Anul XIV, nr. 137 (4123)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iliescu: Băsescu nu are cultura necesară înţelegerii proceselor economice la care se referă

Luni, 15 Iunie 2009 (16:52:27)

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, i-a recomandat, luni, şefului statului, Traian Băsescu, să dea dovadă de prudenţă şi reţinere, ca să nu dea spectacole penibile, el apreciind că Traian Băsescu nu are cultura necesară pentru a înţelege procesele şi fenomenele economice la care se referă.

Iliescu a făcut această declaraţie comentând vizita pe care preşedintele Traian Băsescu a făcut-o la Guvern, duminică.

"Criza nu aparţine României. S-a declanşat în centrul sistemului mondial, s-a extins la scară globală. Europa este cuprinsă de efectele acestei crize. Nu este o mare descoperire. Domnul Băsescu îşi tot caută pretexte ca să iasă în faţă, să-l vadă lumea şi să-şi dea cu presupusul. Nu are nici măcar cultura necesară ca să înţeleagă procesele, fenomenele asupra cărora se pronunţă şi ar fi bine să fie mai prudent, mai reţinut, ca să nu dea spectacole penibile", a spus Iliescu.

El a mai arătat că participarea lui Traian Băsescu la şedinţa de Guvern de duminică a fost "total neavenită", având în vedere faptul că şeful statului poate participa la şedinţele Executivului doar atunci când pe ordinea de zi se află subiecte legate de probleme de securitate şi de politică externă.

Iliescu a mai apreciat că prezenţa lui Băsescu la şedinţa Executivului nu respectă regulile fundamentale constituţionale.

Preşedintele Traian Băsescu a fost prezent, duminică, la începutul şedinţei de Guvern, unde urma să se discute despre descentralizare, aplicarea programului "Prima Casă" şi comasarea unor taxe şi tarife parafiscale.

Băsescu a declarat că optimismul BNR privind economia nu are acoperire şi că România intră în recesiune, a cerut miniştrilor să nu depăşească fondul de salarii şi a estimat o nouă rectificare bugetară negativă.

Şeful statului a cerut ministrului Educaţiei să nu scoată sportul din şcoli şi să adapteze programa şcolară cerinţelor economiei, a cerut ca la alegerile prezidenţiale fiecare secţie de votare să aibă un calculator conectat la Internet pentru a preveni turismul electoral şi a mai solicitat reluarea plăţii sporurilor către militarii din teatrele de operaţiuni din luna iulie.

"Doamna Andronescu, o mare rugăminte la dumneavoastră. Să facem să nu ratăm încă un an fără reformă în educaţie, pentru că situaţia educaţiei în România este dramatică din punct de vedere al calităţii. Nu vreau să fac niciun fel de discuţii polemice, dar am convingerea că despre păpădie şi salată orice copil, dacă intră pe Google, află cum e cu păpădia şi salata. Dacă vrea să ştie despre istoria antică, Herodot, intră pe Google. Hai să revenim pe o programă adecvată, neîncărcată şi pe cât posibil adaptată economiei româneşti, pentru că toate semnalele sunt că nu mai avem mecanici auto, tinichigii pregătiţi în şcoli. Nu mai sunt licee de alimentaţie, să facem ospătari, să facem ce ne trebuie! Ne facem filosofi şi ăia neîncadrabili în câmpul muncii cu uşurinţă", a spus Băsescu ministrului Educaţiei.

Băsescu a cerut Ministerului de Finanţe să compenseze mai rapid TVA-ul pentru firme, a recomandat Guvernului să stabilească o dobândă în jur de cinci procente pentru creditele în euro care vor fi contractate în cadrul programului "Prima Casă" şi a declarat că Banca Naţională a României are o rezervă de aproape 12 miliarde euro şi deţine în lei echivalentul a 6 miliarde euro, care sunt bani ai băncilor comerciale, fiind obligată să rămână cu o rezervă de numai 2% pentru ca România să intre în zona euro în 2014.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iliescu: Băsescu nu are cultura necesară înţelegerii proceselor economice la care se referă.
 Vizualizări articol: 595 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iliescu: Băsescu nu are cultura necesară înţelegerii proceselor economice la care se referă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei