Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 iun 2009 - Anul XIV, nr. 137 (4123)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Duvăz: Miniştrii PSD nu vor mai participa la şedinţele de Guvern unde preşedintele vine neanunţat

Luni, 15 Iunie 2009 (14:23:09)

Purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, a declarat, luni, că miniştrii PSD nu vor mai participa la şedinţele de Guvern la care va fi prezent şi preşedintele Traian Băsescu, în condiţiile în care vizita şefului statului va fi una "intempestivă" sau "neanunţată".

"Nu vom accepta asemenea manieră de lucru din partea preşedintelui şi în cazul prezenţei intempestive sau neanunţate nu putem participa la asemenea şedinţe de Guvern", a spus Duvăz, după şedinţa BPN a PSD.

El a subliniat că vizitele neanunţate ale preşedintelui în şedinţele de Guvern, precum cea de duminică, vor fi tratate ca inacceptabile de către miniştrii PSD începând din acest moment.

"Prezenţa preşedintelui când doreşte dumnealui şi când îşi amenajează câte o vizită împreună cu premierul este inacceptabilă. Vrea să o facă o vizită, să discute numai cu premierul", a spus Duvăz.

El a mai arătat că preşedintele Traian Băsescu foloseşte instituţiile statului şi raportul dintre ele pentru a se plasa bine în cursa electorală şi că PSD consideră că vizita de duminică la Guvern a reprezentat deschiderea cursei electorale.

"Procedural este obligatoriu ca, atunci când ai un Guvern de coaliţie, cu două partide reprezaentate egal, să anunţi atunci când preşedintele este invitat, dacă este invitat şi tema pentru care este invitat", a subliniat Duvăz.

Preşedintele Traian Băsescu a fost prezent, duminică, la începutul şedinţei de Guvern, unde urma să se discute despre descentralizare, aplicarea programului "Prima Casă" şi comasarea unor taxe şi tarife parafiscale.

Băsescu a declarat că optimismul BNR privind economia nu are acoperire şi că România intră în recesiune, a cerut miniştrilor să nu depăşească fondul de salarii şi a estimat o nouă rectificare bugetară negativă.

Şeful statului a cerut ministrului Educaţiei să nu scoată sportul din şcoli şi să adapteze programa şcolară cerinţelor economiei, a cerut ca la alegerile prezidenţiale fiecare secţie de votare să aibă un calculator conectat la Internet pentru a preveni turismul electoral şi a mai solicitat reluarea plăţii sporurilor către militarii din teatrele de operaţiuni din luna iulie.

"Doamna Andronescu, o mare rugăminte la dumneavoastră. Să facem să nu ratăm încă un an fără reformă în educaţie, pentru că situaţia educaţiei în România este dramatică din punct de vedere al calităţii. Nu vreau să fac niciun fel de discuţii polemice, dar am convingerea că despre păpădie şi salată orice copil, dacă intră pe Google, află cum e cu păpădia şi salata. Dacă vrea să ştie despre istoria antică, Herodot, intră pe Google. Hai să revenim pe o programă adecvată, neîncărcată şi pe cât posibil adaptată economiei româneşti, pentru că toate semnalele sunt că nu mai avem mecanici auto, tinichigii pregătiţi în şcoli. Nu mai sunt licee de alimentaţie, să facem ospătari, să facem ce ne trebuie! Ne facem filosofi şi ăia neîncadrabili în câmpul muncii cu uşurinţă", a spus Băsescu ministrului Educaţiei.

Băsescu a cerut Ministerului de Finanţe să compenseze mai rapid TVA-ul pentru firme, a recomandat Guvernului să stabilească o dobândă în jur de cinci procente pentru creditele în euro care vor fi contractate în cadrul programului "Prima Casă" şi a declarat că Banca Naţională a României are o rezervă de aproape 12 miliarde euro şi deţine în lei echivalentul a 6 miliarde euro, care sunt bani ai băncilor comerciale, fiind obligată să rămână cu o rezervă de numai 2% pentru ca România să intre în zona euro în 2014.

PSD a difuzat, duminică, un comunicat în care a apreciat că PSD consideră că afirmaţiile şefului statului trec de la optimism necontrolat la pesimism acut şi creează panică în rândurile populaţiei şi că, prin prezenţa la Guvern, acesta vrea "confiscarea electorală a acţiunii guvernamentale" de ieşire din criză, apărând ca "salvatorul naţiunii".

"Afirmaţiile lui Traian Băsescu, care trec de la extaz la agonie şi de la optimism necontrolat la pesimism acut, creează panică la nivelul populaţiei şi neîncredere la nivelul agenţilor economici şi arată o abordare diletantistă a crizei economice. Asemenea declaraţii sunt extrem de riscante, putând aduce grave prejudicii perspectivelor investiţionale, contribuind astfel la adâncirea crizei economice", se arată într-un comunicat al purtătorului de cuvânt al PSD Bogdan Niculescu Duvăz, remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Duvăz: Miniştrii PSD nu vor mai participa la şedinţele de Guvern unde preşedintele vine neanunţat.
 Vizualizări articol: 505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Duvăz: Miniştrii PSD nu vor mai participa la şedinţele de Guvern unde preşedintele vine neanunţat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei