Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 iun 2009 - Anul XIV, nr. 137 (4123)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În premieră

Minorii infractori, adunaţi într-un centru la Ostra

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Minorii care au săvârşit o faptă penală şi nu răspund penal vor fi adunaţi, începând cu luna septembrie, într-un Centru rezidenţial pentru copiii delincvenţi, primul de acest gen din judeţ. Printr-un parteneriat între Primăria Ostra, care a dat în folosinţă gratuită pe o perioadă de 13 ani o clădire destinată funcţionării acestui centru, şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, noul centru este o premieră pentru Suceava.
Proiectul iniţiat de Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava - „Centru rezidenţial destinat copilului care a săvârşit o faptă penală şi nu răspunde penal” este în valoare de 528.000 de lei, din care 53.000 de lei este contribuţia Consiliului Judeţean Suceava. Diferenţa de bani va fi asigurată printr-un Program de interes Naţional (PIN 3) – „Servicii specializate pentru copilul delincvent”.

 

Consilierea a peste două sute de minori

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Nicoleta Lenţa, ne-a spus că înfiinţarea acestui centru are ca scop „prevenirea şi reducerea comportamentelor predelicvente şi delicvente în rândul copiilor care au săvârşit o faptă penală şi nu răspund penal precum şi combaterea acţiunilor şi a comportamentelor deviante ale copiilor aflaţi în centrele de plasament de tip rezidenţial la nivelul judeţului Suceava”.
Ea a mai completat că grupul ţintă al acestui proiect este format din 70 de copii aflaţi în familie şi care prezintă tulburări de comportament, 30 de copii aflaţi în sistemul de protecţie şi au tulburări de comportament, 70 de familii care au copii cu cerinţe educative speciale şi care solicită ajutorul.
Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt, pentru început, zece copii care au săvârşit o faptă penală, dar nu răspund penal şi pentru care s-a stabilit măsura specială de internare într-un centru specializat. Tot beneficiari sunt şi alţi 50 de copii care prezintă comportamentele predelicvente sau devieri de comportament, care, pe baza acestui proiect, vor beneficia de servicii de consiliere, asistenţă şi sprijin în cadrul grupurilor de suport pentru prevenirea delicvenţei juvenile.

 

Profil de infractor minor

De obicei, „micii infractori” consumă alcool, sunt în evidenţele poliţiei cu mai multe furturi la activ, au un limbaj jignitor la adresa celor din jur, sunt agresivi, lipsesc mult de la şcoală, au practicat sau încă mai practică cerşetoria şi nu respectă tratamentele propuse de medici.
Clădirea pusă la dispoziţie de Primăria Ostra pentru construirea centrului are mai mult de cinci camere şi poate fi amenajată pentru a funcţiona ca centru rezidenţial pentru minorii care au avut probleme cu legea, dar care nu au împlinit 18 ani şi nu răspund penal. La Centrul rezidenţial vor fi angajate 12 persoane (asistenţi sociali, asistenţi medicali, supraveghetori, personal bucătărie, psiholog).



73 de mici infractori, înregistraţi

Compartimentul pentru minori repatriaţi, copiii străzii şi delicvenţă juvenilă, din cadrul Protecţiei Copilului Suceava, înregistra, anul trecut, 73 de cazuri de copii care au săvârşit o faptă penală şi nu răspund penal, numărul acestor delicvenţi fiind în creştere faţă de anii anteriori. Dintre aceştia, 35 de copii provin din comunitate şi 38 provin din casele de tip familial şi centrele de plasament din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava. Infracţiunile comise de copii şi tineri constituie aproximativ 10% din totalul infracţiunilor înregistrate la nivelul judeţului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minorii infractori, adunaţi într-un centru la Ostra.
 Vizualizări articol: 909 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Minorii infractori, adunaţi într-un centru la Ostra4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(15 iun 2009, 22:24:11
Cu alte cuvinte, vine golanasul (viitor infractor), imi sparge apartamentul, fura tot ce apuca, apoi imi sparge masina si o vandalizeaza si astia, in loc sa-l inchida, il duc la centrul; de recuperare Ostra, unde o armata de psihologi stau dupa fundul lor.

Credeti ca vor rezolva ceva ?

In zilele noastre, daca prinzi un hot in casa ta ti-e si frica sa dai in el pentru ca are drepturi si tu i le incalci (rele tratamente). Poti fi inchis daca-i arzi cateva si-l pui pe fuga, iar ei stiu foarte bine acest lucru, si profita din plin. Am vazut in piata cum un tigan i-a luat punga cu cirese unei fetite. Apoi radea. Cand m-am apropiat de el s-a trantit la pamant si a inceput sa urle. Noroc ca au venit gardienii ca sa-l apere (binenteles ca era sa ma amendeze si pe mine, dar au intervenit ceilalti oameni si gardienii au plecat).

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei