Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 iun 2009 - Anul XIV, nr. 137 (4123)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu regretă că lideri de partid încearcă să politizeze participarea sa la şedinţa de Guvern

Luni, 15 Iunie 2009 (15:55:04)

Preşedintele Traian Băsescu regretă faptul că o serie de lideri de partid încearcă să politizeze participarea sa la şedinţa Guvernului României de duminică, anunţând că prezenţa sa a fost solicitată de premier şi că va continua să participe la şedinţe ale Executivului, informează Preşedinţia.

"Preşedintele României, Traian Băsescu, regretă faptul că o serie de lideri de partid încearcă să politizeze participarea sa la şedinţa Guvernului României din data de 14 iunie a.c. Şeful statului face un apel către partide şi instituţii să lase deoparte orgoliile şi interesele de partid şi să colaboreze pentru limitarea efectelor crizei şi continuarea reformelor. Preşedintele Traian Băsescu doreşte să reamintească politicienilor interesaţi, în special celor aflaţi în campanie electorală, că a participat la şedinţa de guvern ca urmare a invitaţiei formulate de primul ministru al Guvernului României, Emil Boc", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Preşedintele consideră că este foarte important ca toate instituţiile statului să colaboreze pentru limitarea efectelor crizei economice şi continuarea reformelor asumate de coaliţia la guvernare, precizează Preşedinţia.

"În acest context, şeful statului este hotărât să continue să îşi exercite atribuţiile conferite de Constituţia României, inclusiv cele referitoare la participarea la şedinţele de guvern. Potrivit Constituţiei României, articolul 87 (al.1 şi al.2) «Preşedintele României poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice şi, la cererea primului-ministru, în alte situaţii. Preşedintele României prezidează şedinţele Guvernului la care participă»", se arată în comunicat.

Preşedintele Traian Băsescu a fost prezent, duminică, la începutul şedinţei de Guvern, unde urma să se discute despre descentralizare, aplicarea programului "Prima Casă" şi comasarea unor taxe şi tarife parafiscale.

Băsescu a declarat că optimismul BNR privind economia nu are acoperire şi că România intră în recesiune, a cerut miniştrilor să nu depăşească fondul de salarii şi a estimat o nouă rectificare bugetară negativă.

Şeful statului a cerut ministrului Educaţiei să nu scoată sportul din şcoli şi să adapteze programa şcolară cerinţelor economiei, a cerut ca la alegerile prezidenţiale fiecare secţie de votare să aibă un calculator conectat la Internet pentru a preveni turismul electoral şi a mai solicitat reluarea plăţii sporurilor către militarii din teatrele de operaţiuni din luna iulie.

PSD a difuzat, duminică, un comunicat în care a apreciat că PSD consideră că afirmaţiile şefului statului trec de la optimism necontrolat la pesimism acut şi creează panică în rândurile populaţiei şi că, prin prezenţa la Guvern, acesta vrea "confiscarea electorală a acţiunii guvernamentale" de ieşire din criză, apărând ca "salvatorul naţiunii".

Purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, a declarat, luni, că miniştrii PSD nu vor mai participa la şedinţele de Guvern la care va fi prezent şi preşedintele Traian Băsescu, în condiţiile în care vizita şefului statului va fi una "intempestivă" sau "neanunţată".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că Traian Băsescu a recunoscut, prin intervenţia de duminică de la Guvern, că Executivul nu a avut şi nu are nicio soluţie anticriză, menţionând că soluţia pentru ieşirea din criză este "un alt preşedinte şi un alt Guvern".

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, luni, că Traian Băsescu "mănâncă păpădie şi salată", iar ministrul Turismului, Elena Udrea, este anemică "de la foarte multă păpădie" şi nu îşi dă seama ce declară, întrucât ia masa cu şeful statului.

Vanghelie a declarat că prin participarea la şedinţa extraordinară a Guvernului de duminică, preşedintele Traian Băsescu nu l-a respectat în primul rând pe prim-ministrul Emil Boc.

Preşedintele Senatului, liderul PSD Mircea Geoană, a declarat, luni, în debutul şedinţei BPN a PSD, că intervenţia şefului statului la şedinţa de Guvern de duminică a fost "neinspirată" şi "diletantistă" în ceea ce priveşte economia.

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a afirmat, luni, despre prezenţa şefului statului la şedinţa Executivului din week-end, că Traian Băsescu a fost invitat de premierul Boc la această reuniune, iar miniştrii Cabinetului ar trebui să respecte acest lucru.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu regretă că lideri de partid încearcă să politizeze participarea sa la şedinţa de Guvern.
 Vizualizări articol: 474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu regretă că lideri de partid încearcă să politizeze participarea sa la şedinţa de Guvern0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei