Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 iun 2009 - Anul XIV, nr. 127 (4113)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu:Românii să meargă la vot, din respect pentru ceea ce a făcut şi va face UE pentru noi

Miercuri, 3 Iunie 2009 (18:10:21)

Preşedintele Traian Băsescu i-a îndemnat, miercuri, pe români, să participe la votul pentru PE, în semn de respect faţă de ceea ce a făcut UE pentru noi până acum şi pentru ceea ce va face, menţionând că scrutinul are loc după o campanie puţin convingătoare, iar sociologii estimează o prezenţă slabă.

"Mesajul meu către români în acest moment este că ei sunt mai responsabili pentru modul în care va fi evaluată România începând din 7 iunie, decât vor fi partidele", a declarat şeful statului.

El a amintit alegătorilor că pot vota, duminică, nu doar în localităţile unde domiciliază, ci oriunde s-ar afla pe teritoriul României, pe liste suplimentare.

Şeful statului a făcut totodată un apel la reprezentanţii administraţiei locale ca în staţiunile turistice să existe un sistem de indicatoare care să-i îndrume pe turişti către secţiile de votare.

Traian Băsescu a subliniat că de nivelul de participare al românilor la vot depinde credibilitatea pe care o vor avea reperezentanţii României în UE.

O participare consistentă la vot va arăta că reprezentanţii României în PE au un mandat solid, a spus el.

Potrivit lui Băsescu, participarea la votul pentru Parlamentul European este un semn de respect pentru ceea ce a făcut UE pentru România până acum şi pentru ce va face de acum înainte.

El a subliniat că UE nu a fost pentru români o simplă organizaţie, în cei 20 de ani de la Revoluţie, ci a finanţat cu miliarde de euro, fonduri de preaderare, procesul de pregătire a ţării pentru intrarea în Uniune. Băsescu a menţionat totodată că, până în 2013, din contribuţiile UE, România va mai primi 32 de miliarde de euro, sumă nerambursabilă. Şeful statului a subliniat că a amintit toate acestea pentru a arăta că cetăţeii UE sunt solidari cu românii, nu doar declarativ, solidaritatea fiind materializată în fonduri percepute din taxe şi care se îndreaptă şi către România.

Băsescu a afirmat de asemenea că scrutinul din 7 iunie are loc după o campanie destul de puţin convingătoare, iar sociologii estimează o prezenţă slabă.

"Prezenţa la vot nu este doar o măsură a simpatiei faţă de partidele politice", a spus Băsescu, menţionând că alegerile europarlamentare nu sunt doar un moment în care alegătorul îşi exprimă ataşamentul faţă de o formaţiune, ci şi unul în care se măsoară ataşamentul popoarelor faţă de ideea de Uniune Europeană.

"Odată la cinci ani, responsabilitatea actului politic se mută de la partide către fiecare cetăţean", a continuat el, apreciind că, dincolo de rezultatul alegerilor, mult mai important este procentul de partipare la vot, prin acesta măsurându-se ataşamentul popoarelor faţă de ideea de UE.

El a reiterat în finalul declaraţiei sale apelul către români de a participa la votul din 7 iunie, pentru că numai aşa pot da semnalul că naţiunea română este matură şi ataşată valorilor europene.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu:Românii să meargă la vot, din respect pentru ceea ce a făcut şi va face UE pentru noi.
 Vizualizări articol: 450 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu:Românii să meargă la vot, din respect pentru ceea ce a făcut şi va face UE pentru noi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei