Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 iun 2009 - Anul XIV, nr. 127 (4113)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu:Am transmis băncilor că Guvernul şi-a îndeplinit obligaţiile, e timpul să răspundă pozitiv

Miercuri, 3 Iunie 2009 (18:11:44)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că la întâlnirea cu reprezentanţii mediului bancar, a transmis că Guvernul şi-a îndeplinit obligaţiile şi că e timpul ca şi bancherii să răspundă pozitiv, precizând că întrevederea nu viza decizii, pentru că nu cu el iau băncile decizii.

Băsescu a spus că la întâlnirea de miercuri cu reprezentanţii băncilor şi ai BNR a transmis "un mesaj în continuarea mesajelor similare din decembrie şi ianuarie", când le-a vorbit reprezentanţilor sistemului bancar despre un parteneriat cu Guvernul menit să diminueze efectele crizei asupra economiei româneşti.

Preşedintele a declarat că a făcut, la întâlnirea de miercuri, un bilanţ în legătură cu acest parteneriat, dat fiind faptul că au existat obligaţii asumate de Guvern, care au fost îndeplinite, el menţionând în acest sens acordul cu FMI, cu UE şi cu Banca Mondială.

Traian Băsescu a menţionat că aceste acorduri au fost de natură să crească nivelul de încredere în economia românească şi a adăugat că le-a spus reprezentanţilor băncilor şi ai BNR că este de părere că acum este timpul ca sistemul bancar să răspundă la rândul său nevoilor economiei în mod pozitiv.

Băsescu a explicat că, practic, prin acest răspuns pozitiv înţelege asigurarea resurselor pentru cofinanţarea proiectelor din bani la UE "în condiţii rezonabile", adică fără dobânzi exagerate.

Şeful statului a adăugat că administraţiile locale se află în situaţia de a trebui să cofinanţeze proiecte din fonduri europene unde sunt beneficiare şi au nevoie de dobânzi rezonabile la cofinanţare.

El a făcut în acest context un apel către bănci referitor la acordarea de condiţii rezonabile în ceea ce priveşte dobânzile.

Băsescu a spus că întâlnirea de miercuri nu a fost menită luării de decizii, menţionând că băncile nu trebuie să ia decizii cu şeful statului.

Preşedintele a adăugat că rămâne de văzut care va fi reacţia băncilor la apelul său.

Şeful statului s-a întâlnit, miercuri, cu reprezentanţii BNR şi ai celor mai importante bănci. Întrevederea a durat o oră şi 15 minute. Preşedintele Băsescu nu a făcut declaraţii nici la sosirea şi nici la plecarea de la Clubul BNR, unde au avut loc discuţiile.

Preşedintele Traian Băsescu a avut mai multe întâlniri cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu şi cu reprezentanţii principalelor bănci din România, cea mai recentă având loc la începutul lunii martie.

Şeful statului a spus, după acea întâlnire, că va stimula "parteneriatul bănci- Guvern-Banca Naţională", precizând că are şi obligaţia constituţională în acest sens.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu:Am transmis băncilor că Guvernul şi-a îndeplinit obligaţiile, e timpul să răspundă pozitiv.
 Vizualizări articol: 458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu:Am transmis băncilor că Guvernul şi-a îndeplinit obligaţiile, e timpul să răspundă pozitiv0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei