Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 iun 2009 - Anul XIV, nr. 127 (4113)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

La „City Gallery”

Expoziţia „Absolvent 2009”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La „City Gallery”, perimetru expoziţional amenajat în incinta centrului comercial „Shopping City Suceava”, s-a deschis luni expoziţia cu lucrările de atestat de competenţă profesională a promoţiei 2009 de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava.

 

O expoziţie de nivel superior

Lucrările, prezentate de cei peste 50 de absolvenţi de la secţiile de Arte plastice şi decorative (de la grupele profesorilor Camelia Rusu Sadovei, Lucia Puşcaşu şi Angela Pitariu-Bolnavu) şi Arhitectură, arte ambientale şi design (grupele coordonate de arh. Deacu Doru Florin şi Ionuţ Andriu, şi artiştii plastici Neculai Moroşan şi Călin Baban) au ocupat în întregime spaţiul de expunere, de cca. 230 mp, al celei mai mari galerii din Suceava.
Aşa cum a remarcat la deschidere directorul colegiului, prof. Sabina Roman, „expoziţia, care prezintă realizările elevilor noştri, este de nivel superior”.

 

„Expoziţia face cinste deopotrivă elevilor şi profesorilor îndrumători”

S-au pronunţat apoi asupra lucrărilor prof. Camelia Rusu Sadovei, şeful Catedrei de arte vizuale (care a apreciat efortul profesorilor şi calităţile deosebite ale elevilor), prof. Angela Pitariu-Bolnavu (care a subliniat că „expoziţia face cinste deopotrivă elevilor şi profesorilor îndrumători”, accentuând asupra acelor „fire nevăzute” care se ţes în relaţiile dintre ei), prof. Lucia Puşcaşu (cu îndemnul către absolvenţi de a merge mai departe în învăţământul artistic superior pentru că acolo „vor creşte şi vor da roade”) şi prof. Călin Baban (un „exilat” la secţia de Arhitectură, pentru că este plastician prin formare, care a apreciat „valoarea autentică a lucrărilor”).

 

„Un nou an, o nouă promoţie”

„Un nou an, o nouă promoţie”, aşa cum a remarcat Angela Pitariu-Bolnavu, o promoţie apreciată ca fiind mai bună decât altele, cu absolvenţi care promit cariere artistice de viitor.
Vernisajul expoziţiei „Absolvent 2009” a constituit totodată prilejul pentru conferirea diplomelor laureaţilor celei de-a III-a ediţii a Concursului Naţional de Artă Plastică „Ion Carp Fluerici”, concurs care a antrenat un număr de 258 de elevi, pe categorii de vârstă, din zece judeţe din ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţia „Absolvent 2009”.
 Vizualizări articol: 2789 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Expoziţia „Absolvent 2009”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei