Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 mai 2009 - Anul XIV, nr. 113 (4099)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Olteanu: Decizia de asumare a răspunderii Guvernului pe codurile penal şi civil, un gest de fudulie

Luni, 18 Mai 2009 (15:25:10)
Deputatul PNL Bogdan Olteanu a declarat, luni, că decizia de asumare a răspunderii Guvernului pe codurile penal şi civil este de fapt un "gest de fudulie" şi că actuala coaliţie fie doreşte amânarea adoptării acestor coduri, fie modificarea amendamentelor făcute în comisii.

Olteanu a explicat că, dacă majoritatea vrea adoptarea rapidă a codurilor penal şi civil, trebuie să urmeze calea parlamentară, deoarece, din punct de vedere procedural, codurile erau depuse luni la Senat, iar apoi săptămâna viitoare la Camera Deputaţilor. Astfel, în opinia PNL, până la începutul lunii iunie, când Guvernul doreşte să-şi asume răspunderea, codurile puteau fi adoptate de Parlament, fiind suficient timp pentru dezbatere şi adoptarea lor, câte o săptămână în fiecare Cameră.

Bogdan Olteanu a precizat că votul în comisiile parlamentare a fost consensual asupra codurilor juridice şi forma amendată în comisii a codurilor penal şi civil a fost susţinută înclusiv de opoziţie, de PNL.

"De fapt, prin asumarea răspunderii, coaliţia majoritară fie încearcă să blocheze adoptarea codurilor, fie să tergiverseze adoptarea lor, deoarece abia la începutul lunii iunie începe procedura de asumare a răpunderii Guvernului pe aceste coduri, când acestea puteau fi deja adoptate pe cale parlamentară", a adăugat Bogdan Olteanu.

"Solicităm actualei coaliţii majoritare să înveţe mai bine regulamentul şi dacă doreşte adoptarea rapidă a codurilor, să urmeze calea parlamentară, astfel încât, procedural, astăzi ( luni- n. r.) codurile să fie depuse la Senat, iar, spătămâna viitoare să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor şi vor avea tot sprijinul din partea opoziţiei, a PNL pentru o dezbatere onestă, solidă şi rapidă", a mai spus Olteanu.

Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe Codurile Penal şi Civil, la începutul lunii iunie, a anunţat. luni, vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur, la finalul şedinţei Coaliţiei.

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că PNL îşi menţine poziţia oficială anunţată la finalul lunii martie, privind adoptarea Codurilor prin dezbatere parlamentară şi nu prin asumare, dar şi iniţierea moţiunii de cenzură în cazul adoptării Codurilor prin asumarea răspunderii.

"Nu declarăm nimic. Poziţia noastră e poziţia oficială care am stabilit-o şi anume aceea că trebuie o dezbatere publică largă prin procedură normală parlamentară, nu prin asumarea răspunderi", a susţinut Ludovic Orban.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu anunţa, la sfârşitul lunii martie, că Delegaţia Permanentă a luat, cu unanimitate de voturi, decizia politică de a recomanda parlamentarilor PNL să iniţieze o moţiune de cenzură în cazul în care Guvernul Boc îşi va asuma răspunderea asupra celor patru Coduri juridice.

"Delegaţia Permanentă a luat în unanimitate o decizie de natură politică, o recomandare pentru grupurile noastre parlamentare - dacă Guvernul Boc îşi va asuma răspunderea asupra Codurilor, ca procedură parlamentară, va încerca să le treacă fără dezbatere prin Parlament, atunci parlamentarii noştri vor iniţia o moţiune de cenzură. Suntem categoric de părere că este un subiect şi un câmp legislativ mult prea important pentru a fi trecut prin procedura asumării răspunderii", a susţinut Crin Antonescu.

El a explicat că decizia DP a fost luată ca umare a unei propuneri a deputatului Bogdan Olteanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olteanu: Decizia de asumare a răspunderii Guvernului pe codurile penal şi civil, un gest de fudulie.
 Vizualizări articol: 560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Olteanu: Decizia de asumare a răspunderii Guvernului pe codurile penal şi civil, un gest de fudulie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei