Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 mai 2009 - Anul XIV, nr. 113 (4099)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Codurile de procedură nu vor fi adoptate prin asumarea răspunderii, Parlamentul va tranşa

Luni, 18 Mai 2009 (13:51:27)
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, după şedinţa BPN, că în cazul codurilor de procedură nu se va apela la asumarea răspunderii Parlamentului, trebuind să se dea răgaz Parlamentului pentru a tranşa această problemă, întrucât are timp suficient pentru acest lucru.

Întrebat dacă este de aşteptat ca şi codurile de procedură să fie trecute prin asumarea răspunderii Guvernului, ca în cazul codurilor civil şi penal, Geoană a răspuns: "Nu. Cred că aici trebuie să dăm răgaz Parlamentului".

"Eu unul sunt absolut convins că după ce vor fi adoptate Codul Penal şi Civil, va trebui să existe o dezbatere publică extrem de serioasă cu privire la acest subiect ( al codurilor de procedură, n.r.). În continuare cred că pentru celelalte două coduri (de procedură, n.r.) avem timp suficient pentru ca Parlamentul să tranşeze", a spus Geoană.

Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe Codurile Penal şi Civil, la începutul lunii iunie, a anunţat. luni, vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur, la finalul şedinţei Coaliţiei.

El a precizat că Victor Ponta şi Daniel Buda, coordonatori ai Comisiilor parlamentare speciale privind Codul penal şi, respectiv, cel civil, au primit mandat pentru a face timp de două săptămâni consultările şi dezbaterile necesare astfel încât, la începutul lunii iunie, Guvernul să-şi asume răspunderea pe cele două coduri.

Gheorghe Flutur a precizat totodată că există un calendar şi în ceea ce priveşte codurile de procedură penală şi civilă, el precizând că speră ca spre sfârşitul lunii iunie şi acestea două să fie finalizate.

Flutur a mai arătat că tot coordonatorii celor două comisii parlamentare speciale, Victor Ponta, respectiv Daniel Buda, sunt împuterniciţi să urmărească calendarul finalizării codurilor de procedură.

Coordonatorul comisiei parlamentare speciale pentru Codul Penal, Victor Ponta, a declarat, luni, că forma propusă de Guvern în privinţa Codurilor Penal şi Civil va fi retrasă, în urma deciziei de asumare a răspunderii Executivului pe codurile adoptate în comisiile parlamentare speciale.

"Forma propusă de Guvern va fi retrasă de Guvern, pentru a nu fi respinsă de Parlament. Guvernul îşi va asuma răspunderea pe formele dezbătute şi asumate de comisiile parlamentare", a subliniat Ponta.

El a arătat, răspunzând unei întrebări, că "este loc de întors" în privinţa unor prevederi criticate de ONG-uri, în cele două săptămâni care au mai rămas până la asumarea răspunderii.

"ONG-urile, pe penal, nu au avut obiecţiuni de fond, ci de formă, vizavi de proiectul Ministerului Justiţiei, care se retrage. Orice alte observaţii – şi în mod sigur vor fi în aceste două săptămâni - dacă sunt întemeiate, le dezbatem în comisie şi le punem în text. Nu am închis definitiv textul", a spus Ponta.

El a admis că fiecare zi în plus de consultare ar fi fost utilă, însă a subliniat că România este "prinsă", după aceşti "ani pierduţi pentru Justiţie", de termenele din rapoartele de ţară.

El a arătat că liderii coaliţiei au stabilit un prim termen, de 30 iunie, respectiv sfârşitul sesiunii parlamentare, pentru finalizarea codurilor de procedură.

"Pentru codurile de procedură avem un prim termen - 30 iunie, sfârşitul sesiunii parlamentare. Este un termen cumplit de optimist", a spus Ponta, care a evitat să răspundă la întrebarea privind modul în care vor trece codurile de procedură – prin asumarea răspunderii, ca în cazul Codurilor principale, sau prin dezbatere parlamentară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Codurile de procedură nu vor fi adoptate prin asumarea răspunderii, Parlamentul va tranşa.
 Vizualizări articol: 476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Codurile de procedură nu vor fi adoptate prin asumarea răspunderii, Parlamentul va tranşa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei