Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 mai 2009 - Anul XIV, nr. 113 (4099)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Familia PD-L Suceava şi rudele i-au fost alături lui Petru Luhan la lansarea candidaturii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Candidatul sucevean aflat pe locul opt pe listele PD-L pentru Parlamentul European, Petru Luhan, a fost prezentat în mod oficial democrat-liberalilor suceveni, veniţi din toate colţurile judeţului pentru acest eveniment. Lansarea în Suceava a candidaturii lui Petru Luhan a avut loc în sala mare a Casei de Cultură, umplută până la refuz de membri ai PD-L, în faţa cărora s-au aflat reprezentanţi din conducerea organizaţiei judeţene, în frunte cu preşedintele Gheorghe Flutur, preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PD-L, Ion Lungu, dar şi parlamentari şi primari. De remarcat că printre cei care au venit să-l susţină s-au numărat şi membrii familiei acestuia, mama, tatăl şi fraţii lui Petru Luhan, care au stat în primul rând al sălii.

Ca mesaj general, toţi liderii PD-L Suceava care au luat cuvântul la lansarea lui Petru Luhan au atras atenţia asupra rolului pe care îl au membrii şi simpatizanţii acestui partid, acela de a convinge alegătorii că trebuie să se prezinte la urne pe data de 7 iunie, pentru alegerile europarlamentare, şi să-l voteze pe candidatul democrat-liberalilor.

 

Pardău: „Trebuie să avem curajul să mergem să discutăm cu oamenii”

Primul care a luat cuvântul a fost prim-vicepreşedintele PD-L Suceava, deputatul Dumitru Pardău, care le-a transmis celor prezenţi că democrat-liberalii trebuie să-i convingă pe locuitorii judeţului Suceava cu drept de vot că alegerile europarlamentare sunt extrem de importante şi că democrat-liberalii trebuie să câştige acest scrutin. „Trebuie să avem curajul să discutăm cu oamenii şi să-i convingem că cel mai bine pentru ei este să voteze cu PD-L”, a subliniat Pardău. El a arătat că alegătorii suceveni au cel puţin trei motive pentru care trebuie să voteze cu PD-L, primul dintre acestea fiind responsabilitatea pe care şi-a asumat-o această formaţiune politică de a guverna România într-o perioadă de criză economică. „Lucrurile au început deja să meargă pe drumul cel bun, iar acest lucru trebuie să îl explicaţi oamenilor. Un alt motiv pentru care alegătorii suceveni trebuie să voteze cu PD-L este acela că noi îl avem pe singurul sucevean aflat pe un loc eligibil. Şi nu în ultimul rând, trebuie să le spunem oamenilor că judeţul Suceava este condus de PD-L. Iar de când avem guvernarea locală, judeţul s-a schimbat radical, în bine, iar acest lucru este recunoscut şi de unii membri ai PSD”, a spus Pardău.

 

Bălan: „Este important ca PD-L Suceava să-şi păstreze locul obţinut la ultimele alegeri”

La rândul său, secretarul general al PD-L Suceava, deputatul Ioan Bălan, le-a cerut membrilor organizaţiei judeţene să se mobilizeze în această campanie electorală, pentru a reconfirma rezultatele obţinute la ultimele alegeri, cele locale şi parlamentare. El a precizat că sucevenii vor fi motivaţi să aleagă PD-L şi datorită faptului că Petru Luhan este singurul candidat din judeţul Suceava care ocupă un loc eligibil pe listele unui partid înscris în competiţia pentru Parlamentul European. „Este important ca PD-L Suceava să-şi păstreze locul obţinut la ultimele alegeri. Avem ce să le spunem oamenilor, avem un candidat care sigur va fi europarlamentar din partea PD-L Suceava, şi din acest motiv trebuie să ne mobilizăm pentru a obţine un scor cât mai bun”, a spus Bălan.

De asemenea, deputatul Sanda-Maria Ardeleanu le-a vorbit membrilor PD-L Suceava despre importanţa de a trimite în Parlamentul European un deputat tânăr, Petru Luhan, în timp ce un alt deputat, Dan Gabriel Gospodaru, a precizat că îşi doreşte ca rezultatul PD-L Suceava să fie unul cât mai bun, astfel încât organizaţia să fie respectată la nivel naţional. „Noi, parlamentarii PD-L Suceava, suntem respectaţi în Parlamentul României datorită rezultatelor bune obţinute la alegeri, iar eu am fost felicitat şi sunt respectat din acelaşi motiv. Şi sper ca şi după alegerile europarlamentare să fiu la fel de respectat şi felicitat pentru rezultatele pe care le vom obţine”, a spus Gospodaru.

 

Atacuri la PSD şi PNL

Primii dintre cei care au luat cuvântul şi care i-au atacat pe contracandidaţii PD-L în aceste alegeri, PSD şi PNL, au fost vicepreşedinţii democrat-liberalilor suceveni, Daniel Cadariu şi senatorul Orest Onofrei.

Cadariu a declarat că social democraţii sunt „neprietenii noştri de la guvernare şi adversarii electoratului”, care în perioada 1992 – 1996 au îndatorat România şi i-au îmbogăţit pe unii membri de partid. De asemenea, liberalii au fost definiţi de Daniel Cadariu ca fiind „adversarii noştri din opoziţie şi neprietenii poporului”, care în ultimii doi ani din Guvernarea PNL, 2007 şi 2008, au risipit „avuţia naţională şi i-au îmbogăţit pe petro-membrii acestui partid”.

„Iar noi acum, la început de 2009, plătim datoriile către firme, care au fost lăsate de aceşti foşti guvernanţi, şi am dovedit că am reuşit să stabilizăm economic şi financiar această ţară. Ori, acest lucru nu poţi să-l faci decât dacă ai curaj şi noi trebuie să explicăm acest lucru oamenilor”, a spus Cadariu.

 

Lupta politică comparată cu povestea din „Mioriţa”

Senatorul Orest Onofrei a precizat că ceea ce se întâmplă în momentul de faţă pe scena politică este similar cu acţiunea din balada „Mioriţa”. „În aceste alegeri, PD-L are doi concurenţi. Din păcate, în România ultimilor ani, politica este mioritică. În ‘Mioriţa’ sunt trei la un loc şi totdeauna doi contra unu. Şi totdeauna PSD şi PNL sunt contra PD-L. Eu cred că ar trebui totuşi să-i întrebăm pe cei de la PSD, dacă tot complotează împreună cu cei care nu sunt la guvernare, dacă mai vor să rămână la guvernare cu noi”, a declarat Onofrei. Făcând referire la partenerii din coaliţie, senatorul PD-L a precizat că, în opinia sa, PSD nu vrea să împartă guvernarea, ci să o ia pe toată. „Ar fi trebuit ca premierul Emil Boc şi PD-L să-i întrebe mai repede pe cei din PSD dacă vor să guverneze. Şi, eventual, mult mai devreme, să le fi arătat şi pe unde este şi uşa de ieşire de la guvernare, nu numai de la intrare. Când noi candidăm sub acest slogan, ‘PD-L la bine şi la greu’, aşteptăm ca şi colegii de guvernare să fie cu noi şi la greu. Pentru că la bine sunt. De aceea eu cred că aceste alegeri, şi cele care au trecut, sunt similare cu etapele de calificare de la cursele de Formula 1. Şi după ce se termină şi europarlamentarele, vedem de pe ce poziţie luăm starul la alegerile prezidenţiale din toamnă”, a mai spus Onofrei.

 

Lungu: „Ne mai lipseşte trofeul de europarlamentar”

Continuând ideea lui Orest Onofrei, preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PD-L, Ion Lungu, a declarat că după primele „etape de calificări”, alegerile locale şi parlamentare, democrat-liberalii se situează pe prima poziţie la startul pentru alegerile europarlamentare şi cele prezidenţiale. „Sunt convins că vom reuşi să mobilizăm cetăţenii judeţului ca pe 7 iunie să meargă la vot şi să aleagă PD-L. Vrem să fim primul partid din ţară, principalul partid al dreptei româneşti şi să ne validăm ca principal partid european din România”, a spus Lungu. El a arătat că PD-L Suceava are două avantaje majore în competiţia pentru Parlamentul European, respectiv conducerea judeţului, prin Gheorghe Flutur şi proiectele de dezvoltare promovate de Consiliul Judeţean de 500 de milioane de euro, precum şi un candidat aflat pe un loc eligibil. „Petru Luhan se va bate pentru judeţul Suceava şi pentru suceveni. Ne mai lipseşte acest trofeu de europarlamentar şi sunt convins că îl vom obţinem pe 7 iunie”, a spus Lungu.

 

Flutur susţine că europarlamentarele sunt vitale pentru PD-L

În discursul său, preşedintele PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, a subliniat faptul că odată cu lansarea candidaturii lui Petru Luhan a avut loc şi transferul de încredere către acesta din partea tuturor democrat-liberalilor suceveni. Flutur a subliniat că alegerile europarlamentare sunt „vitale” pentru PD-L. „Rezultatul de la aceste alegeri arată cine va fi câştigătorul alegerilor prezidenţiale. Aici vorbim de soarta şi viitorul PD-L pe următorii şapte ani cel puţin. Asta trebuie să înţelegem: că vorbim de preşedintele României, de viitorii miniştri. Nu o priviţi ca o problemă de weekend”, a spus Flutur. De asemenea, el le-a transmis membrilor PD-L că în politică „nimeni nu e frate cu tata” şi le-a cerut să „tureze motoarele pentru o luptă decentă şi fermă pentru voturi”.

Făcând referire la Petru Luhan, el a explicat cum a ajuns acesta să candideze pe listele PD-L din partea judeţului Suceava. Flutur a precizat că l-a cunoscut pe Luhan în perioada când era ministru al Agriculturii, precizând că „l-am văzut ca pe un tânăr care poate”. „Am aflat că este sucevean, un tânăr care a lucrat în străinătate, din greu la începuturi. Mi-am adus aminte că şi eu am început aşa, undeva după anul 1990, sperând că pot să câştig ceva bani mai mulţi pentru familia mea. Şi cred că avem obligaţia să tragem după noi generaţia tânără”, a mai precizat Flutur.

 

Obiectivele lui Luhan

Nu în ultimul rând, candidatul PD-L Suceava pentru Parlamentul European, Petru Luhan, şi-a prezentat în faţa democrat-liberalilor câteva din principalele obiective pe care le va avea în mandatul său. El a precizat că primul dintre acestea este direcţionarea a cât mai multor fonduri structurale către România şi judeţul Suceava, în special, pentru agricultură, infrastructură, economie, turism şi educaţie. Luhan a vorbit apoi despre implicarea sa în atragerea de investitori în întreaga Regiune de Nord – Est a României şi despre luarea unor măsuri, împreună cu membrii Partidului Popular European, pentru respectarea drepturilor românilor în toate statele membre ale Uniunii Europene. „Peste 150.000 de suceveni trăiesc în afara graniţelor. Nu mai puţin de nouă ţări din cele 27 membre ale UE nu acordă drepturi depline românilor. Asta înseamnă că nu dispunem de libera circulaţie a forţei de muncă. Şi voi lupta pentru ca românii să aibă aceleaşi drepturi în celelalte ţări ale Uniunii Europene. De aceea voi susţine aderarea României la spaţiul Schengen”, a mai spus Petru Luhan. El a mai adăugat că prezenţa sa pe un loc eligibil pe listele PD-L îl onorează şi îl responsabilizează, invitându-i pe cei prezenţi la lansarea candidaturii sale să convingă electoratul să voteze lista de candidaţi a PD-L.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Familia PD-L Suceava şi rudele i-au fost alături lui Petru Luhan la lansarea candidaturii.
 Vizualizări articol: 3045 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 6 voturi
Familia PD-L Suceava şi rudele i-au fost alături lui Petru Luhan la lansarea candidaturii1.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Toti prosti doar voi buni? trimis de
(19 mai 2009, 02:21:42
Eu nu pot sa imi dau seama cum naiba e cu PD-L asta. Inainte de toamna lu 2008 ragea ca vrea putere SA FACA! Acum ca are putea, behaie ca "ia uite dom'leee ce ne-au facut astia". News! Sunteti la putere si nu ati facut nimic! Ati impprumutat tara, si ati sacrificat elita societatii, intelectualii. Hai cu 50%, hai cu taxa, hai cu 25.000 de euro de capsunar (PSD). Unde sunt toate promisiunile? Dar nu. Eu sunt fericit. Ma uit la ou, si imi trec toate. Imi trece si speranta ca in Romania se vrea mai bine. Suntem o tara de porci mizerabili de nedespartit de cocina in care stam. Asa ne trebuie! Votati nesimtitii in continuare, votati portocalii. La bine si la greu!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei