Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 mai 2009 - Anul XIV, nr. 113 (4099)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iliescu: Presupusa candidatură a lui Boc - o făcătură, Băsescu nu va renunţa la bătălie

Luni, 18 Mai 2009 (14:19:50)
Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, înaintea Biroului Permanent Naţional al partidului, că nu crede în informaţiile despre candidatura lui Emil Boc la prezidenţiale, el apreciind că Traian Băsescu nu va renunţa să candideze.

Iliescu a spus că informaţia că informaţia conform căreia premierul Emil Boc ar putea fi candidatul de rezervă al PDL pentru alegerile prezidenţiale, în cazul în care Traian Băsescu va renunţa la candidatură, este "o făcătură" şi "un joc de picioare".

"Nu cred (în această informaţie – n.r.). Bineînţeles că este o făcătură, adică domnul Băsescu nu renunţă la această bătălie. Nici vorbă", a afirmat el.

Iliescu a declarat că astfel de informaţii constituie "figuri de stil", întrucât Traian Băsescu nu este omul care să renunţe la a candida la alegerile prezidenţiale.

"Acestea sunt jocuri de picioare înainte de campanie. Nici vorbă. (Băsescu – n.r.) nu este omul care să renunţe. Nu cred că este omul care să renunţe. Eu nu cred în retragerea lui Băsescu, este o figură de stil, o mişcare de picioare", a afirmat preşedintele de onoare al PSD.

Un raport intern al Ambasadei Austriei, apărut duminică în presă, relata că, la întâlnirea cu ambasadorii statelor UE acreditaţi la Bucureşti, Traian Băsescu ar fi spus că va lua o decizie privind candidatura sa la prezidenţiale abia în septembrie, în funcţie de efectele crizei economice, iar Emil Boc este pregătit drept candidat de rezervă al PDL. Întâlnirea preşedintelui cu ambasadorii UE acreditaţi la Bucureşti a avut loc marţi, 12 mai, la reşedinţa ambasadorului Cehiei.

Ambasada Austriei regretă profund faptul că "un document atribuit ambasadei" cu privire la întrevederea preşedintelui României cu ambasadorii statelor UE acreditaţi la Bucureşti a fost făcut public şi a iniţiat o anchetă în acest caz, informează un comunicat al reprezentanţei diplomatice.

"Ambasada Austriei regretă profund faptul că un document atribuit ambasadei cu privire la o întrevedere a domnului preşedinte al României cu ambasadorii statelor UE a fost făcut public. Autorităţile austriece au iniţiat o anchetă în acest caz şi vor întreprinde toţi paşii necesari clarificării", se arată în comunicatul remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, referindu-se la respectivul document, că acesta nu-i creează nicio problemă şi că Ambasada Austriei trebuie să dea o explicaţie.

"Nu-mi creează nicio problemă mie, mă tem că Ambasada Austriei trebuie să dea o explicaţie", a declarat şeful statului.

Băsescu a spus că Preşedinţia nu poate reacţiona la un document neasumat.

"Nu putem reacţiona pe un document care nu ştim al cui este. Este o scrisoare pierdută", a declarat Traian Băsescu.

De asemenea, şeful statului a spus că nu a luat o decizie privind candidatura la un nou mandat şi că el nu îi are adversari nici pe Mircea Geoană, nici pe Crin Antonescu, ci criza economică, iar decizia va fi luată în funcţie de derapajul acesteia, şomaj de peste 10% .

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iliescu: Presupusa candidatură a lui Boc - o făcătură, Băsescu nu va renunţa la bătălie.
 Vizualizări articol: 422 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iliescu: Presupusa candidatură a lui Boc - o făcătură, Băsescu nu va renunţa la bătălie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei