Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 mai 2009 - Anul XIV, nr. 106 (4092)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Principele Radu a pus piatra de temelie a Catedralei Episcopale şi Regale de la Curtea de Argeş

Duminică, 10 Mai 2009 (15:18:04)
Principele Radu şi principesa Margareta au pus, duminică, piatra de temelie a viitoarei Catedrale Episcopale şi Regale de la Curtea de Argeş, care va fi ridicată în apropierea mănăstirii, episcopul Argeşului şi Muscelului, PS Calinic, apreciind că lucrările vor fi terminate în cel mult doi ani.

Catedrala va fi construită de Episcopia Argeşului şi Muscelului, la iniţiativa şi cu sprijinul Casei Regale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Duminică, principele Radu şi principesa Margareta au participat la Sfânta Liturghie oficiată la biserica Mănăstirii Curtea de Argeş de către PS Calinic, episcop al Argeşului şi Muscelului, după care a avut loc slujba de sfinţire a locului viitoarei Catedrale Episcopale şi Regale, care va avea hramul Sfânta Filofteia şi Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril.

"Suntem fericiţi să fim astăzi aici, la 20 de ani de la revoluţia din decembrie 1989 şi la aproape 60 de ani de când Majestatea Sa nu încetează să spere într-o continuitate a României, în continuarea mersului ei normal. Astăzi putem împreună să-l reprezentăm pe rege, punând piatra de temelie la Catedrala Episcopală şi Regală. Pentru noi, cele două cifre rotunde, de 20 de ani şi de 60 de ani de aşteptare, vor putea, prin gestul acesta, să arate că România este pregătită să se întoarcă cu faţa către ea însăşi, să reînceapă să construiască, în afară de democraţie şi libertăţi, şi demnitate şi continuitate, şi mândrie în viitorul pe care noi toţi suntem siguri că îl avem", a declarat principele Radu.

La rândul său, principesa Margareta a spus că prin construcţia la Curtea de Argeş a acestei Catedrale Episcopale şi Regale, care va fi un "amestec între tradiţional şi modern", se împlineşte visul Regelui Mihai, un vis de peste 60 de ani.

Principesa Margareta, principele Radu şi PS Calinic s-au închinat la mormintele regilor Carol I şi Ferdinand, unde au depus flori, după care au pus piatra de temelie a viitoarei catedrale, care va fi construită pe un teren aflat în proprietatea Episcopiei Argeşului şi Muscelului.

La finalul ceremoniei, PS Calinic şi principesa Margareta au semnat, în Sala Manole a Palatului Episcopal, protocolul dintre Episcopia Argeşului şi Muscelului şi Casa Regală privind înălţarea acestei catedrale.

"La această catedrală ne vom ruga împreună şi cât suntem în viaţă, şi după aceea. Şi este o mare bucurie pentru Argeş şi pentru spaţiul de aici, la care se adaugă o biserică, un altar al lui Dumnezeu, o lucrare de artă. Am convenit să contribuim împreună, în bună pace, nu o să fim noi, să zic aşa, în minoritate, în privinţa aceasta nu este vorba despre negocieri, dar împărţim pe din două ca să fie bine să facem lucrarea cât mai repede, în maximum doi ani", a spus PS Calinic.

La ceremonie au participat peste 200 de enoriaşi, iar în timpul Sfintei Liturghii, oficiată de episcopul Argeşului şi Muscelului şi de un sobor de preoţi, principesa Margareta a stat pe scaunul regal din Mănăstirea de la Curtea de Argeş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Principele Radu a pus piatra de temelie a Catedralei Episcopale şi Regale de la Curtea de Argeş.
 Vizualizări articol: 459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Principele Radu a pus piatra de temelie a Catedralei Episcopale şi Regale de la Curtea de Argeş0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei