Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 mai 2009 - Anul XIV, nr. 106 (4092)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Europarlamentare

PD-L Suceava, debut de campanie în „Piaţa Uniunii Europene”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Sub sloganul „PD-L la bine şi la greu” democrat-liberalii suceveni au demarat campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie printr-o acţiune decentă desfăşurată, în mod inspirat, în „Piaţa Uniunii Europene”, sau „la steaguri”, cum este ea cunoscută în popor. Alaiul portocaliu, format în principal din tineri democrat-liberali dotaţi cu fulare şi drapele cu însemnele partidului, a pornit de la sediul PD-L avându-i în frunte pe coordonatorul campaniei la nivel de judeţ, Ion Lungu, senatorul Orest Onofrei, deputaţii Ioan Bălan, Sanda-Maria Ardeleanu şi Dan Gospodaru, viceprimarii Lucian Harşovschi şi Viorel Seredenciuc, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ilie Vasile şi bineînţeles pe candidatul PD-L Suceava, Petru Luhan, poziţionat pe locul opt pe lista naţională.

Echipa democrat-liberală a fost primită în „Piaţa Uniunii Europene” pe fundalul muzical al piesei „Odă bucuriei”, finalul acţiunii fiind punctat tot pe fond muzical, de data asta cu imnul partidului „Verde-nrourat”, pe ritmurile căruia democrat-liberalii au încins o adevărată horă. Nu au lipsit mesajele mobilizatoare transmise de liderii partidului.

 

Lungu: „Europa contează la bine şi la greu”

Cel care a deschis seria discursurilor a fost şeful staff-ului de campanie, Ion Lungu. El a enumerat din start obiectivele PD-L, şi anume câştigarea alegerilor atât la nivel naţional, cât şi la nivel judeţean, obţinerea celui mai mare număr de europarlamentari, poziţionarea PD-L ca principalul partid al dreptei româneşti şi acreditarea PD-L ca principal partid european din România.

Lungu a adus în prim-plan forţa democrat-liberalilor suceveni şi rezultatele excelente obţinute la scrutinele precedente, rezultate care au fost recompensate cu un loc eligibil pe lista partidului, locul opt, care i-a revenit lui Petru Luhan.

Ion Lungu l-a caracterizat pe Luhan ca fiind „un tânăr cu o oarecare experienţă europeană, un tânăr de la care ne aşteptăm să ne reprezinte cu cinste în Parlamentul European, care să se zbată cât mai mult pentru proiectele sucevenilor”.

Şeful de campanie al PD-L Suceava şi-a exprimat convingerea că demnitarii partidului, primarii, aleşii locali, parlamentarii vor avea un rol important în mobilizarea populaţiei la vot, în condiţiile în care se anunţă o prezenţă slabă la scrutinul din 7 iunie.

Lungu a arătat cât este de important să ai reprezentanţi în Parlamentul European, să fii în Europa, să ai umbrelă deasupra capului în aceste momente de criză mondială, exemplificând cu municipiul Suceava, care a demarat un amplu proces de reconstrucţie cu fonduri europene. „Trebuie să convingem oamenii să participe la vot. Trebuie să le spunem că Europa contează, la bine şi la greu,  că e bine să ai o umbrelă deasupra capului în asemenea  momente”, a spus Lungu, care a adăugat că PD-L are un mare avantaj pentru că face parte din familia europeană a PPE „un partid care-şi propune o Europă mai sigură, o Europă mai prosperă”.

Lungu a menţionat că PD-L va duce o campanie electorală profesionistă, decentă, sobră, în care accentul va fi pus pe întâlnirile cu cetăţenii.

„PD-L este puternic la Suceava, unde are peste o mie de aleşi locali, peste 50 de primari, şapte parlamentari. Din acest trofeu al demnitarilor ne mai lipseşte un europarlamentar, pe care sunt sigur că o să-l câştigăm pe 7 iunie.  Am încredere în PD-L, am încredere în victoria noastră. Europa contează la bine şi la greu”, şi-a încheiat Lungu discursul.  

 

Bălan: „Votaţi PD-L, pentru că aşa veţi vota un om de la Suceava”

La rândul său, deputatul PD-L Ioan Bălan a ţinut să mulţumească membrilor şi simpatizanţilor PD-L care au muncit pentru ca organizaţia judeţeană să primească un loc eligibil la alegerile europarlamentare.

„Mulţumesc activului de partid şi cetăţenilor pentru că, datorită dumneavoastră, astăzi avem în faţă, la Suceava, un candidat eligibil, pe domnul Petru Luhan, un om care nu va face judeţul de ruşine, nu va face România de ruşine. Cred că acolo unde îl trimiteţi se va face remarcat. Aţi votat la locale PD-L, aţi votat la generale PD-L, m-aţi votat pe mine reprezentant al PD-L în Parlamentul României, vă rog ca la europarlamentare să votaţi PD-L, pentru că aşa veţi vota un om de la Suceava”, a spus Bălan.

Colega acestuia, deputata Sanda-Maria Ardeleanu, a întărit faptul că PD-L face parte din cel mai important partid european, PPE, care a dat Europei mari personalităţi, precum cancelarul Germaniei Angela Merkel, preşedintele Franţei, premierii Olandei, Danemarcei, Greciei. „Îndrăznesc să spun că prezenţa domnului Petru Luhan în Parlamentul European va însemna pentru noi, sucevenii, pentru români, siguranţa faptului că toate drepturile cetăţenilor români în spaţiul european vor fi respectate. Votându-l pe domnul Luhan în Parlamentul European, votăm în favoarea intereselor României, în favoarea intereselor judeţului Suceava”, a conchis Ardeleanu.

 

Onofrei: „Nu schimbi calul când urci dealul”

„PD-L debutează în campanie sub acest slogan „PD-L la bine şi la greu” şi vreau să încep cu o constatare: PD-L nu a fost la bine, au fost alţii la bine şi ne-au adus la rău. Au fost patru ani când ar fi putut să fie bine şi părea să fie bine. Printr-o alianţă mai puţin transparentă am ajuns unde am ajuns. PD-L estre chemat acum, la rău, să încerce să aducă România la bine. Sigur că de data asta printr-o altă alianţă, dar transparentă. Cât de fericită, vom vedea la urmă. Dar acesta este primul motiv pentru care cred eu este corect să votăm în continuare PD-L”, şi-a început discursul senatorul Orest Onofrei.

Un alt doilea motiv pentru care electoratul ar trebui să voteze PD-L, în opinia senatorului Onofrei, este acela care se referă la consecvenţă. „În alegerile de până acum am votat PD-L. Ştim foarte bine că noi obişnuim să spunem că „nu schimbi calul când urci dealul”, de aceea cred că la alegerile din iunie veţi vota tot PD-L şi la toamnă, la prezidenţiale, tot candidatul PD-L. În felul acesta demonstrăm că suntem oameni serioşi şi consecvenţi”, a spus Onofrei.

În fine, al treilea motiv oferit de Onofrei electoratului pentru a vota PD-L este acela că votul pentru PD-L Suceava este singurul vot util, deoarece va trimite cu siguranţă un sucevean în Parlamentul European.

„De aceea nu este lipsit de importanţă dacă domnul Luhan va ajunge în PE şi cu votul dumneavoastră. Suntem convinşi că în felul acesta PD-L este pe primul loc în Primăria Suceava şi în CJ şi în Guvern şi la preşedinţia României şi va trimite cei mai mulţi europarlamentari  în PE cu ajutorul şi cu votul dumneavoastră”, a mai spus Onofrei.

 

Luhan: „Sunt convins că voi face faţă acestei provocări”

Ultimul cuvânt l-a avut candidatul PD-L Suceava, Petru Luhan. Acesta a declarat că se simte onorat de poziţia sa pe un loc eligibil şi a recunoscut că acest lucru a fost posibil graţie performanţei politice realizate de organizaţia judeţeană a PD-L.

Luhan a spus că unul dintre obiectivele pe care le va urmări în calitate de europarlamentar va fi acela de a direcţiona cât mai multe fonduri europene către România şi, implicit, către judeţul Suceava.

„Mă bucur că experienţa mea academică şi profesională împletită cu forţa PD-L sunt apreciate şi pot fi utile comunităţii”, a spus Luhan.

El a arătat că printre obiectivele sale se numără de asemenea sprijinirea investiţiilor străine şi cele referitoare la situaţia românilor din străinătate.

„Voi pleda pentru libera circulaţie a forţei de muncă în Europa şi pentru aderarea României la spaţiul Schengen”, a precizat candidatul PD-L Suceava. El a arătat că experienţa sa în calitate de administrator public al judeţului l-a ajutat să înţeleagă foarte bine problemele autorităţilor publice locale, lucru care-i va fi de folos în PE.

„Voi fi reprezentantul regiunii de Nord-Est, care este una dintre cele mai sărace regiuni ale Uniunii Europene, de aceea responsabilitatea mea este cu atât mai mare. Sunt convins însă că voi face faţă acestor provocări”, a declarat Petru Luhan, care a încheiat spunând „sunt convins că PD-L e singurul partid din ţară care poate să-i facă pe români să se simtă cu adevărat demni cetăţeni europeni şi sunt încrezător că, împreună cu dumneavoastră, vom învinge”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PD-L Suceava, debut de campanie în „Piaţa Uniunii Europene”.
 Vizualizări articol: 815 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.89/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.9 din 9 voturi
PD-L Suceava, debut de campanie în „Piaţa Uniunii Europene”1.959

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bata-i Norocul sa-i bata! trimis de
( 9 mai 2009, 11:20:01
Bata-i Norocul sa-i bata! Ca frumosi mai sunt!

Nici nu stii pe care sa-l pupi primul !? Pupa-i-as pe fruntea lor portocalie, pupa-le-as creierul lor cel sclipitor cu ajutorul microscopului !
2.   MANCA-I-AR MAMA LOR DE MINCINOSI trimis de
( 9 mai 2009, 11:38:59
MANCA-I-AR MAMA LOR DE PORTOCALII MINCINOSI CE SUNT !!!

DE LA PAVELE PORTOCALII SUCEAVA VA TRECE LA PLANTAREA DE 3 TRANDRAFIRI ???

DE LA RAU LA TOT MAI RAU IMPREUNA CU PORTOCALELE ???

SA TRAITI TOT MAI RAU ?!
3.   Astia sunt mincinosii! trimis de
( 9 mai 2009, 12:24:39
Banii nostri se duc numai in campanii electorale. Nimic nu se face in acest oras. Sunteti niste mincinosi de cea mai joasa speza.
4.   Holly mechanical oranj trimis de
( 9 mai 2009, 15:19:40
...a vorbit contrabandistu Balan si nu eram de fata? Tre sa mai astept pana in toamna sa mai am sansa sa deschida gura! Oricum pt el banii vorbesc! Hai cu tigara!
5.   Nelamurire trimis de
( 9 mai 2009, 16:20:05
cine imi spune a cui este ziarul asta de-s permit imputitii astia portocalii saposteze 26 de fotografii? cit ai platit lungulet? ba da dupa cum am observat lipseste regele de pe tabla de sah. unde e ? ca nebuni avem 2 si-s chiar la fel,ca-s frati , avem 2 cai gospodaru si balan, ca trag amindoi calumea , avem 2 turnuri orest si luhan, ca nu le mai ajungi nici cu prajina la nas, avem si-o dama ,sanda,pioni sunt destui in spate..... . a stiu !a fost facut mat si nu se mai arata.o sleatca de netrebnici!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei