Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 mai 2009 - Anul XIV, nr. 106 (4092)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PNL mizează pe sprijinul PSD pentru eliminarea impozitului forfetar

Duminică, 10 Mai 2009 (15:16:33)
Vicepreşedintele PNL Daniel Chiţoiu, fost şef al ANAF, a declarat, duminică, la Baia Mare, că partidul pe care îl reprezintă se bazează pe sprijinul PSD pentru eliminarea impozitului minim, mai ales că şi ministrul pentru IMM, Constantin Niţă, a anunţat că acesta ar putea să dispară, din toamnă.

Impozitul va produce un efect de bumerang în economie, întrucât între 100.000 de firme şi 200.000 de firme se vor închide şi se vor pierde de trei sau patru ori mai mulţi bani la buget, a spus Chiţoiu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a adăugat că introducerea impozitului minim va favoriza evaziunea.

"Cei care s-au dus să-şi suspende activitatea sunt cei care au fost de bună credinţă, în schimb cei care au făcut şi până acum evaziune fiscală vor face dublu până acum, pentru că vor fi obligaţi să-şi recupereze banii pe care urmează să-i dea la stat", a declarat Chiţoiu.

PNL a lansat o campanie naţională pentru strângerea de semnături împotriva introducerii impozitului forfetar şi a "majorării mascate" de taxe şi impozite, coordonată de Chiţoiu.

"Luni se va citi textul moţiunii de cenzură, iar marţi vor fi dezbaterile în plenul Parlamentului şi ne bazăm şi pe sprijinul PSD. De asemenea dorim să depunem un proiect de lege pentru abrogarea prevederilor prin care s-a introdus impozitul forfetar", a mai spus Chiţoiu.

Ministrul pentru IMM, Constantin Niţă (PSD), a anunţat, vineri, că va propune Guvernului ca impozitul minim să fie eliminat în toamna acestui an.

El a apreciat că impozitul minim este o măsură temporară şi ar putea fi eliminat în toamnă, în funcţie de rezultatele economice, sau să fie găsită o altă soluţie, precum neaplicarea impozitului pentru firmele cu o cifră de afaceri de până la 50.000 de euro.

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, că va verifica împreună cu Ministerul Finanţelor impactul impozitului minim asupra firmelor, apreciind însă că noua taxă, introdusă pentru combaterea evaziunii fiscale, nu a fost suficient de bine înţeleasă şi explicată.

El a arătat că, prin introducerea impozitului minim, a fost ales "răul cel mai mic", fiind evitată majorarea TVA sau a cotei unice de impozitare.

Referitor la posibilitatea eliminării din toamnă a impozitului minim, evocată de ministrul pentru IMM, şeful Guvernului a arătat că nicio lege nu este eternă în România şi că politicile fiscale pot fi ajustate "din timp în timp".

Numărul cererilor depuse la Registrul Comerţului, în ultimele patru zile din luna aprilie, pentru suspendarea activităţii a fost de 10.000, nivelul din întreaga lună ajungând astfel la 14.035 de solicitări, faţă de 1.055 din aceeaşi perioadă din 2008, conform datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

ONRC a raportat anterior că între 1 şi 27 aprilie 3.434 de firme au solicitat suspendarea activităţii, joi revenind cu un anunţ în care se arată că în intervalul 1-30 aprilie 2008 numărul a crescut la peste 14.035 de cereri. Faţă de luna aprilie 2008, numărul cererilor de suspendare din luna aprilie 2009 reprezintă o creştere de 13 ori.

Evoluţia are loc în contextul în care autorităţile au introdus, cu începere de la 1 mai, un impozit minim anual, stabilit în funcţie de veniturile firmei. Impozitul este cuprins între 2.200 lei (aproximativ 500 euro), dacă firmele au venituri totale de până la 52.000 lei, şi 43.000 lei (circa 10.000 euro) pentru venituri de peste 129 milioane lei.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a declarat, după publicarea datelor ONRC aferente perioadei 1-27 aprilie, că numărul de firme radiate în acest an din Registrul Comerţului nu este determinat de introducerea impozitului minim, ci reflectă evoluţia normală a pieţei, înregistrată şi în anii anteriori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL mizează pe sprijinul PSD pentru eliminarea impozitului forfetar.
 Vizualizări articol: 378 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PNL mizează pe sprijinul PSD pentru eliminarea impozitului forfetar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei