Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 mai 2009 - Anul XIV, nr. 106 (4092)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană:O decizie privind strategia energetică naţională va fi luată după o întâlnire în Valea Jiului

Duminică, 10 Mai 2009 (16:41:56)
Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, duminică, la Petroşani, că la sfârşitul lunii iunie în Valea Jiului va avea loc dezbatere la care vor participa toţi factorii implicaţi în sectorul energetic, iar această întâlnire ar urma "să pregătească" o decizie legată de strategia energetică naţională.

"În acest moment există un început de gândire cu privire la viitorul sectorului de generare de energie în România. Este o schiţă de proiect care a fost în dezbaterea coaliţiei, precum şi la o primă lectură a CSAT. Înainte de a lua o decizie finală simt nevoie de o consultare cu părţile interesate de acest mare proiect. La finalul lunii iunie, vom convoca o dezbatere, aici în Valea Jiului, cu toate părţile interesate. Această întâlnire, în viziunea mea, va trebui să pregătească o decizie finală cu privire la strategia energetică a României, cu privire la sectorul energetic, la strategia mineritului şi poate ceea ce a lipsit României, o viziune strategică sectorului energetic. Vor participa toţi miniştrii implicaţi şi sper să accelerăm o decizie strategică", a afirmat, într-o conferinţă de presă, Mircea Geoană.

În acest context, Geoană a apreciat că este o problemă decisivă pentru viitorul mineritului mărirea subvenţiei şi a perioadei de subvenţionare de cărbune aprobată de Uniunea Europeană.

"Dincolo de resursele limitate de la nivel guvernamental, există resurse europene care trebuie să fie aduse în Valea Jiului. Mă refer la o problemă pe care Germania şi Polonia au reuşit să o rezolve, cea a măririi subvenţiei şi a perioadei de subvenţionare de cărbune. Este vital pentru noi acest lucru. Considerăm că este o problemă decisivă pentru viitorul mineritului", a conchis Geoană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană:O decizie privind strategia energetică naţională va fi luată după o întâlnire în Valea Jiului.
 Vizualizări articol: 558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Geoană:O decizie privind strategia energetică naţională va fi luată după o întâlnire în Valea Jiului1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei