Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 mai 2009 - Anul XIV, nr. 106 (4092)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Autorităţile locale vor prelua bazele sportive în administrare sau asociere cu ministerul de resort

Duminică, 10 Mai 2009 (19:41:02)
Baza materială sportivă a direcţiilor pentru sport şi cea administrată de cluburile sportive şi centre de agrement vor fi trecute în administrarea consiliilor judeţene sau locale, care vor fi obligate să menţină destinaţia imobilelor şi să efectueze lucrări de întreţinere şi modernizare.

Autorităţile locale trebuie totodată să respecte programul de desfăşurare a competiţiilor interne şi internaţionale şi să pună la dispoziţie gratuit imobile în acest scop.

Procesul de descentralizare în ceea ce priveşte sportul şi tineretul va fi realizat progresiv, la solicitarea administraţiei publice locale, conform unei hotărâri aprobate, duminică, de Guvern.

"După negocierile cu structurile asociative, am decis că tot ceea ce ţine de sportul de performanţă rămâne în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, urmând să descentralizăm restul activităţii sportive, respectiv activităţii de tineret. Autorităţile locale vor face o solicitare către minister, după ce acesta va transmite în prealabil fiecărei autorităţi publice locale o listă cu toată baza materială care urmează să fie supusă descentralizării, cu numărul de personal şi bugetul aferent", a declarat ministrul de resort, Monica Iacob Ritzi, la finalul şedinţei de guvern.

Ea a arătat că sunt preşedinţi de consilii judeţene sau autorităţi locale care nu doresc preluarea bazelor în administrare, ci preferă o formulă agreată şi de Uniunea Europeană, respectiv de asociere cu ministerul, clubul sportiv municipal şi, eventual, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

"Am lăsat această posibilitate de a alege fiecărei autorităţi publice şi locale, iar descentralizarea va fi realizată după o formulă agreată de fiecare în parte. Până la sfârşitul lunii mai, ministerul va transmite tuturor autorităţilor locale listele cu tot ceea ce se va descentraliza", a spus Ritzi.

În structura ministerului vor fi înfiinţate opt inspectorate regionale pentru tineret şi sport, prin care instituţia centrală îşi va exercita atribuţiile de control, şi toate direcţiile judeţene de tineret şi sport vor fi trecute în subordinea consiliilor judeţene.

Întrebat ce se va întâmplă cu Ştrandul Tineretului, ministrul a amintit că, în 1999, toată baza sportivă cu terenul aferent a fost trecută din proprietatea publică a statului în proprietatea privată a statului, iar ulterior, printr-o altă hotărâre de guvern, a fost realizat transferul din proprietatea privată a statului în proprietatea privată a Complexului Naţional "Lia Manoliu".

În prezent, Ministerul Tineretului şi Sportului are, potrivit sursei citate, un proces cu firma SC Tineretului SA, orice posibilitate de intervenţie fiind blocată în aşteptarea unei decizii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autorităţile locale vor prelua bazele sportive în administrare sau asociere cu ministerul de resort.
 Vizualizări articol: 677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autorităţile locale vor prelua bazele sportive în administrare sau asociere cu ministerul de resort0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei