Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 mai 2009 - Anul XIV, nr. 106 (4092)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Pasiune 4X4

Campionatul naţional de off-road debutează, în 2009, la Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Deşi mai sunt aproximativ două săptămâni până când se va da startul celei de-a treia ediţii a Bucovina Off-Road Challenge de la Gura Humorului, nu mai este nici un loc liber, au anunţat organizatorii competiţiei devenite din acest an etapă în campionatul naţional. De altfel, întrecerea la nivel naţional a practicanţilor de off-road va debuta în perioada 22-24 mai a.c., în orăşelul de munte sucevean.

Gabriel Rasty, cel care conduce primul şi singurul club al iubitorilor de off-road ce-şi turează motoarele prin pădurile Bucovinei, ne-a declarat că locurile la Bucovina Off-Road Challenge s-au ocupat încă din primele două zile de înscrieri.

Astfel, la startul competiţiei se vor aduna 50 de maşini, precum şi 50 de motociclete, împărţite în două clase, Open şi Extrem, fiind pentru prima oară când pe lângă bolizii 4X4 se vor putea întrece oficial prin pădurile din zona Gura Humorului şi motocicliştii.

Gabriel Rasty povesteşte că off-road-ul a început să existe ca sport în zona Gura Humorului de prin 2000, atunci când mai mulţi tineri din localitate, proprietari ai unor autoturisme de teren, au început să iasă aproape weekend de weekend la plimbare pe drumurile forestiere.

Cu timpul, toţi acei tineri au învăţat tot mai multe despre off-road şi şi-au pregătit maşinile cu tot felul de piese şi accesorii, pentru a putea ajunge, prin pădure, în zone în care, până atunci, nu mai călcase picior de om.

 

„Bolnavi” de off-road

Din 2007, Gura Humorului este una dintre locaţiile preferate ale pasionaţilor de off-road.

În ultimii doi ani, de fiecare dată în luna mai, zeci de maşini 4X4 şi sute de cai putere au invadat micuţul orăşel de munte.

Acelaşi scenariu, cu motoare turate la maxim şi multă adrenalină, va fi şi peste două săptămâni, când la Gura Humorului va demara cea de-a treia ediţie a Bucovina Off-Road Challenge.

Nelu Ciuhan este unul dintre membrii clubului Bucovina Off Road şi cu siguranţă nu va lipsi la startul primei etape a campionatului naţional de off-road.

Maşina sa, o Toyota preparată (nr. – maşină preparată – automobil care a fost modificat de proprietar pentru a avea o viteză si acceleraţie mult superioară datorita unor îmbunătăţiri aduse motorului, şasiului si caroseriei), a făcut furori de fiecare dată când şi-a făcut apariţia pe străzile Sucevei, majoritatea trecătorilor întorcând capul după bolidul cu roţi de aproape un metru. 

Nelu povesteşte că de mic iubea muntele şi maşinile mari, de teren. „Am văzut într-o zi că cele două se pot îmbina şi de atunci m-am îmbolnăvit de off-road”, explică unul dintre cei mai pasionaţi suceveni de aventurile off-road.

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://orasulsuceava.ro/2009/05/la-inaltime-10

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campionatul naţional de off-road debutează, în 2009, la Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Campionatul naţional de off-road debutează, în 2009, la Gura Humorului5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei