Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 apr 2009 - Anul XIV, nr. 92 (4078)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Delta şi Dunărea în ansamblu vor face obiectul unei promovări turistice în acest an

Joi, 23 Aprilie 2009 (13:39:06)
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că până anul acesta s-a făcut foarte puţin pentru promovarea Dunării ca obiectiv turistic, dar în acest an Delta şi Dunărea în ansamblu vor face "cu certitudine" obiectul unei promovări prin Ministerul Turismului.

Preşedintele Traian Băsescu a făcut această declaraţie la finalul întâlnirii pe care a avut-o, la Cotroceni, cu prinţul Albert de Monaco.

Întrebat dacă statul român întreprinde acţiuni de promovare turistică a Deltei Dunării, Băsescu a răspuns că, "din păcate, până anul acesta s-a făcut foarte puţin pentru promovarea Deltei ca obiectiv turistic".

El a menţionat că în decembrie 2008 s-a înfiinţat Ministerul Turismului, care are ca principal obiectiv promovarea valorilor turistice ale României.

"Sigur, în aceste valori nu intră infrastructura rutieră, încă slabă, dar obiectivele turistice cum ar fi Delta Dunării şi Dunărea în ansamblu vor face cu certitudine obiectul unei promovări în acest an", a spus şeful statului.

Pe de altă parte, preşedintele a declarat că, în discuţia purtată la Cotroceni cu prinţul Albert de Monaco, a fost făcută o analiză a actualei crize economice şi financiare, au fost examinate rezultatele summit-ului G20 de la Londra şi soluţiile pentru relansarea economică.

Şeful statului a menţionat că l-a informat pe prinţul Albert despre măsurile pentru prevenirea agravării crizei care au fost luate în România, subliniind importanţa împrumutului extern pe care Guvernul de la Bucureşti doreşte să-l primească.

Băsescu a spus că au fost abordate şi posibilităţile de intensificare a cooperării în domeniul combaterii efectelor schimbărilor climatice, precum şi în ceea ce priveşte protecţia mediului.

La rândul său, prinţul Albert a menţionat că cele două state împărtăşesc cultura latină şi cea francofonă.

"Suntem fericiţi că limba noastră are multe în comun cu limba română", a spus prinţul de Monaco, menţionând că vizita sa în România este un bun prilej pentru a redescoperi "caracterul curajos şi întreprinzător al românilor".

Întrebat ce sfaturi i-a dat preşedintelui Băsescu referitor la posibilităţile de combatere a efectelor crizei economice precum şi la efectele pe care criza economică le-a avut în Principatul Monaco, prinţul Albert a răspuns că nu există o soluţie miracol care să rezolve această criză. În legătură cu efectele crizei în Monaco, prinţul Albert a spus că ţara sa nu a fost foarte afectată, pentru că economia se bazează în principal pe industria serviciilor.

"Chiar dacă se înregistrează o diminuare a ritmului dezvoltării, suntem oarecum scutiţi de efectele crizei", a spus prinţul Albert.

Prinţul Albert al II-lea de Monaco se află în România într-o vizită oficială de două zile, la invitaţia preşedintelui Traian Băsescu, programul său incluzând o deplasare în Delta Dunării şi întâlniri cu oficialităţile din judeţul Tulcea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Delta şi Dunărea în ansamblu vor face obiectul unei promovări turistice în acest an.
 Vizualizări articol: 617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Delta şi Dunărea în ansamblu vor face obiectul unei promovări turistice în acest an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei