Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 apr 2009 - Anul XIV, nr. 91 (4077)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Românii din străinătate vor vota la euroalegeri în 184 de secţii de votare, faţă de 181 în 2007

Miercuri, 22 Aprilie 2009 (16:26:18)
Românii din străinătate vor putea vota la euroalegeri în 184 de secţii, cele mai multe fiind în SUA,19 secţii, în timp ce în Italia vor fi 16, iar în Franţa şi Spania câte 9, numărul total al secţiilor fiind cu trei mai mare decât al celor organizate la europarlamentarele din noiembrie 2007.

Secţiile de votare din SUA vor fi organizate la Washington, Atlanta, Charlotte, Hollywood, Dallas, Houston, Norfolk, Cleveland, Larose, New York, Philadelphia, Boston, Bridgeport, Los Angeles, Portland, Las Vegas, Phoenix, Chicago şi Detroit. Numărul acestora va fi cu 4 mai mic comparativ cu cele de la europarlamentarele din 2007, când au funcţionat 23 de secţii pe tot teritoriul Statelor Unite.

Românii aflaţi în Italia la 7 iunie vor putea vota într-un număr de 16 secţii - la Roma, unde vor fi două secţii, la Ancona, Napoli, Bari, Catania, Milano, Torino, Genova, Treviso, Padova, Trento, Trieste, Bologna, Florenţa, Udine. La precedentele alegeri europarlamentare, MAE a organizat doar nouă secţii de votare în SUA.

Alegătorii români aflaţi în Franţa vor vota la Paris, Nantes, Bordeaux, Brest, Lyon, Marsilia, Nisa, Toulouse, Strasbourg, iar cei din Spania la Madrid, Bilbao, Ciudad Real, Almeria, Barcelona, Zaragoza, Sevilla, Castellon de la Plana, Alcala de Henares. Numărul secţiilor organizate în Spania pentru acest scrutin rămâne constant faţă de toamna lui 2007, fiind organizate cu trei secţii de votare mai mult în Franţa.

Tot comparativ cu alegerile europarlamentare din noiembrie 2007, numărul secţiilor de votare va fi mai mic în Australia, unde vor fi organizate trei secţii de votare - la Canberra, Sydney şi Melbourne - faţă de patru la primele alegeri. De asemenea, la alegerile de la 7 iunie, comparativ cu precedentul scrutin pentru PE, nu va fi organizată o secţie de votare în Noua Zeelandă.

În Belgia se va putea vota la Bruxelles, Liege şi Anvers, în Canada la Ottawa, Moncton, Toronto şi Montreal.

Câte două secţii de votare vor fi deschise în Chile (la Santiago şi Copiapo) precum şi în Cipru (Limasol şi Nicosia), Elveţia (Berna şi Geneva), Emiratele Arabe Unite (Abu Dhabi şi Dubai), Nigeria (Abuja şi Lagos), Serbia (Belgrad şi Vârşeţ) şi Vietnam (Hanoi şi Quang Ngai).

În Albania, Algeria, Angola, Arabia Saudită, Argentina, Armenia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Cehia, Columbia, Coreea de Nord, Croaţia, Cuba, Danemarca, Egipt, Etiopia, Filipine, Finlanda, Georgia, India, Indonezia, Iordania, Irak, Iran, Irlanda, Japonia, Kazahstan, Kenya, Kuwait, Liban, Libia, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Malaezia, Malta, Maroc, Mexic, Muntenegru, Norvegia, Pakistan, Peru, Polonia, Qatar, San Marino, Senegal, Singapore, Siria, Slovacia, Slovenia, Sri Lanka, Sudan, Suedia, Thailanda, Tunisia, Turkmenistan, Uruguay, Uzbekistan, Venezuela şi Zimbabwe va fi organizată câte o secţie de votare.

Potrivit MAE, printre ţările în care vor fi organizate câte trei secţii de votare se numără, alături de Australia şi Belgia, Israelul, Rusia, Portugalia, Turcia, Ucraina şi Ungaria, în timp ce românii din Republica Moldova îşi vor putea exprima votul în cele patru secţii de votare, cu două mai mult faţă de cele deschise în noiembrie 2007.

Cetăţenii români vor putea vota la euroalegeri chiar dacă se află temporar în străinătate, precizează MAE, care anunţă că a început procedurile de organizare a alegerilor europarlamentare, precum şi campania de informare a cetăţenilor români din afara graniţelor privind modul în care pot vota.

"MAE informează că, potrivit legislaţiei pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cetăţenii români din străinătate care vor dori să voteze la alegerile europarlamentare din 7 iunie 2009 vor putea să o facă şi în situaţia în care se află temporar în străinătate. Aşadar, turiştii vor putea vota", se arată într-un comunicat al ministerului remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Românii din străinătate vor vota la euroalegeri în 184 de secţii de votare, faţă de 181 în 2007.
 Vizualizări articol: 528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Românii din străinătate vor vota la euroalegeri în 184 de secţii de votare, faţă de 181 în 20070.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei