Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 apr 2009 - Anul XIV, nr. 91 (4077)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studiu

Înroşirea feţei după consumul de alcool - un indicator al riscului de cancer esofagian

Persoanele a căror faţă se înroşeşte după ce beau alcool prezintă riscuri să se îmbolnăvească de cancer esofagian, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici, publicat în revista PLoS Medicine, informează bbc.co.uk.

Aproximativ 8% din populaţia lumii, în principal persoanele originare din Asia de Est, suferă din cauza unui deficit de enzime care produce înroşirea feţei în momentul în care consumă alcool.

Studiul realizat de National Institue on Alcohol Abuse and Alcoholism a relevat faptul că persoanele care prezintă acest deficit de enzime, chiar dacă beau alcool în cantităţi moderate, prezintă riscuri sporite de apariţie a cancerului esofagian.

Autorii acestui studiu consideră că aceste persoane ar trebui să beneficieze de o monitorizare atentă şi să facă radiografii în mod regulat.

Înroşirea feţei după consumul de alcool este cauzată de o deficienţă moştenită a enzimei denumită aldehid-dehidrogenaza 2 (ALDH2).

Cercetătorii britanici, împreună cu o echipă de experţi japonezi, au descoperit că indivizii care au o genă inactivă, ce provoacă deficienţa de ALDH2, sunt expuşi unui risc de 6-10 ori mai mare de a suferi de cancer esofagian, comparativ cu indivizii care prezintă enzima ALDH2 în cantităţi suficiente, în condiţiile în care cele două grupuri au consumat cantităţi egale de alcool.

Cercetătorii au considerat că un consum mic de alcool constă într-o cantitate de până la 250 de mililitri pe săptămână, consumul moderat până la 500 de mililitri pe săptămână, iar consumul excesiv trece de 500 de mililitri săptămânal.

În Marea Britanie, Departamentul de Sănătate recomandă bărbaţilor o doză maximă de 30 - 40 de mililitri de alcool pe zi, iar femeilor o doză maximă de 20 - 30 de mililitri de alcool pe zi.

În prezent, specialişti consideră că există 540 de milioane de persoane în lume care prezintă acest risc. Cancerul esofagian este una din cele mai periculoase forme ale acestei maladii, cu o rată de supravieţuire de 12-31% în primii patru-cinci ani după diagnosticare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Înroşirea feţei după consumul de alcool - un indicator al riscului de cancer esofagian.
 Vizualizări articol: 2241 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Înroşirea feţei după consumul de alcool - un indicator al riscului de cancer esofagian0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei