Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 apr 2009 - Anul XIV, nr. 91 (4077)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Record

Academia Mondială a Recordurilor a omologat oul din centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
World Records Academy (Academia Mondială a Recordurilor) a omologat, duminică, 19 aprilie a.c., oul uriaş amplasat în centrul Sucevei. La eveniment au participat câteva sute de suceveni şi turişti, ceremonia fiind precedată de o slujbă de sfinţire a oului uriaş de Paşte, oficiată de arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen. Înainte de înmânarea diplomei de omologare a recordului, reprezentanta World Records Academy a arătat că oul din centrul Sucevei a fost declarat „cel mai mare ou încondeiat de Paşte”.

„Am o mare onoare să reprezint Academia Mondială a Recordurilor la Suceava în cetatea lui Ştefan cel Mare. Probabil că nicăieri în altă parte tradiţiile de Paşte nu sunt atât de păstrate şi de vibrante ca aici, în inima Bucovinei. Acest lucru a fost dovedit şi astăzi, prin realizarea acestui simbol al datinilor bucovinene, oul încondeiat de Paşte cu o înălţime de 7,25 de metri. În numele Academiei Recordurilor Mondiale vă felicit pentru realizarea acestui ou de record mondial, cel mai mare ou încondeiat de Paşte”, a precizat reprezentanta World Records Academy.

Acesta i-a înmânat apoi diploma de recunoaştere a recordului primarului Sucevei, Ion Lungu. Pe diploma World Records Academy se precizează că Primăria Suceava a primit un certificat de omologare pentru stabilirea unui nou record mondial pentru cel mai mare ou de Paşte pictat.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că oul uriaş reprezintă un simbol al credinţei în cetatea lui Ştefan cel Mare şi al Bucovinei.

El le-a explicat celor prezenţi semnificaţia culorilor care se regăsesc pe oul din centrul Sucevei, precizând că roşul simbolizează sângele lui Isus Hristos, negrul - eternitatea, iar culoarea galbenă - lumina. „Vrem ca acest ou să fie un simbol pentru municipiul Suceava, pentru Bucovina”, a subliniat Ion Lungu.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că oul din centrul Sucevei reprezintă „o exteriorizare a sufletului nostru. Este aşa cum gândim noi. Şi mă gândeam că şi statuia lui Ştefan cel Mare se uită aici la acest ou monument”.

 

Omologarea oului din Suceava a costat 4.000 de euro

Preţul plătit de Primăria Suceava pentru omologarea recordului de cel mai mare ou de Paşte a fost de aproape 4.000 de euro, sumă confirmată de primarul Ion Lungu. Suma urmează să fie plătită în termen de 30 de zile de la data omologării.

Oul din centrul Sucevei are o înălţime de 7,25 metri, un diametru de 4,6 metri şi o greutate de 1.800 de kilograme. Pe soclul pe care este aşezat oul urmează să fie montată o placă pe care se va putea citi „cel mai mare ou tradiţional de Paşte din lume”.

 

În Rădăuţi s-a stabilit recordul pentru cea mai mare pască din lume

Tot duminică, 19 aprilie a.c., la Rădăuţi a fost stabilit un nou record mondial, de această dată pentru „cea mai mare pască de Paşte din lume”. La eveniment au participat câteva sute de rădăuţeni, primarul acestui municipiu, precum şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur şi primarul Sucevei, Ion Lungu. Pasca din Rădăuţi a avut un diametru de 2,10 metri şi o greutate de 170 de kilograme. Pentru confecţionarea ei s-au folosit câteva zeci de kilograme de făină, 45 de kilograme de brânză de vaci, 300 de ouă şi trei kilograme de stafide. Costul pentru omologarea acestui record a fost tot de 4.000 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Academia Mondială a Recordurilor a omologat oul din centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 4056 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.6 din 9 voturi
Academia Mondială a Recordurilor a omologat oul din centrul Sucevei1.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei