Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 apr 2009 - Anul XIV, nr. 91 (4077)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comisiile de buget-finanţe au aprobat fără amendamente ordonanţa de rectificare bugetară

Miercuri, 22 Aprilie 2009 (18:52:43)
Comisiile parlamentare de buget-finanţe au aprobat, miercuri, cu 22 voturi "pentru" şi două "împotrivă", OUG privind rectificarea bugetului pe 2009, votul fiind dat în absenţa parlamentarilor PNL, care au plecat înainte de finalizarea şedinţei, nemulţumiţi că nu le-au fost admise amendamentele.

Deputaţii şi senatorii din comisiile de buget au aprobat fără niciun amendament această ordonanţă, parlamentarii UDMR exprimându-se împotriva actului normativ.

Ordonanţa urmează să fie supusă aprobării plenului Parlamentului.

În timpul dezbaterilor, deputatul PNL Eugen Nicolăescu a anunţat că parlamentarii PNL nu vor vota ordonanţa de urgenţă privind rectificarea bugetului pe 2009.

El a spus că această ordonanţă este neconstituţională deoarece cuprinde modificări ale legii bugetului, care este o lege ordinară şi ale codului fiscal, care este o lege organică.

"Dacă această ordonanţă va fi adoptată, vom uza de dreptul parlamentar de a o contesta", a adăugat Nicolăescu.

Eugen Nicolăescu a criticat prevederile referitoare la impozitul minim, arătând că presiunea FMI a făcut să fie luată această măsură care "nu are legătură cu realitatea".

Deputatul PSD Petre Petrescu a afirmat şi el că această măsură a impozitului minim a stârnit nemulţumiri în teritoriu şi "prea mulţi oameni şi firme sunt afectate".

Petrescu a afirmat că "nu este drept ca într-un asemnea an greu să se introducă aceste poveri". El i-a spus ministrului Finanţelor, Gheorghe Pogea, prezent la şedinţa comisiilor, că nu este potrivită în acest moment "o politică a paşilor rapizi în acest domeniu delicat".

Petrescu s-a arătat nemulţumit de faptul că Pogea a afirmat că a introdus impozitul minim pentru că există oameni care eludează legea. "Avem organe în drept care pot să depisteze dacă se eludează legea", a spus Petre Petrescu.

El s-a plâns că trebuie să explice în teritoriu ceea ce nici el nu înţelege în totalitate.

Deputatul PDL Constantin Dascălu a anunţat că grupul PDL susţine această ordonanţă şi i-a criticat pe parlamentarii PNL pentru poziţia împotriva ordonanţei.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, prezent la începutul şedinţei, le-a cerut parlamentarilor din comisiile de buget-finanţe să urgenteze dezbaterile asupra ordonanţei de urgenţă privind rectificarea bugetului pe 2009, astfel încât această ordonanţă să fie adoptată de Parlament până la 4 mai, când are loc şedinţa board-ului FMI.

Pogea a afirmat că FMI intenţionează să discute în şedinţa din 4 sau 5 mai scrisoarea de intenţie privind împrumutul pentru România, iar una dintre condiţiile încheierii acordului cu Fondul este adoptarea acestei ordonanţe de urgenţă.

După plecarea ministrului Pogea, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Gheorghe Gherghina le-a spus parlamentarilor din comisii că, dacă această ordonanţă nu va fi adoptată de Parlament, Guvernul nu va mai trimite vineri scrisoarea către FMI.

"Dacă Guvernul nu trimite scrisoarea, s-a rupt filmul şi nu se va mai asigura finanţarea. Stăm cu inima strânsă până pe 25 mai când ajung lichidităţile în piaţă. Dacă ratăm scrisoarea şi rămânem fără finanţare, e posibil ca din piaţă să nu mai poţi absorbi sume şi nu mai poţi plăti salarii, pensii decât când îţi dă piaţa lichiditate", a explicat Gherghina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisiile de buget-finanţe au aprobat fără amendamente ordonanţa de rectificare bugetară.
 Vizualizări articol: 442 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisiile de buget-finanţe au aprobat fără amendamente ordonanţa de rectificare bugetară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei