Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 apr 2009 - Anul XIV, nr. 91 (4077)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Precizări

În delegaţia pentru Lumina Sfântă, Flutur a fost un simplu mirean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Statutul preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, în delegaţia care a plecat după Lumina Sfântă la Ierusalim a fost acela de simplu mirean, deşi el a fost cel care a avut iniţiativa de a aduce pentru prima dată în România acest simbol al Învierii şi s-a ocupat de cheltuielile legate de transport.

„Am fost onorat că mi s-a permis să merg alături de stareţul de la Putna şi de părintele Axinte în această delegaţie oficială, care a avut binecuvântarea ÎPS Pimen şi a Mitropolitului Moldovei, Teofan”, a precizat Gheorghe Flutur.

Lumina Harică a fost adusă de la Ierusalim la Suceava sâmbătă seara, cu o cursă charter. Aeronava a ajuns pe aeroportul Salcea cu o întârziere de aproape o oră şi primii care au luat lumină din felinarul special adus de la Ierusalim au fost reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului şi ai Arhiepiscopiei Iaşiului.

Stareţul Mănăstirii Putna, Velnic Melchisedec, a mulţumit Domnului că i-a ajutat în împlinirea acestei misiuni, de a aduce creştinilor ortodocşi din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor Lumina Învierii direct de la Mormântul Sfânt de la Ierusalim.

 

Lumina Sfântă a atras la Suceava un număr record de credincioşi

După scurta slujbă oficiată chiar pe aeroport, preoţii şi preşedintele Gheorghe Flutur au venit la biserica Sfânta Înviere din Suceava, unde, în aplauzele a sute de credincioşi, au predat felinarele cu Lumină Arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen. Până la împărţirea Luminii pe stăreţii şi protopopiate, uşa Bisericii Sfânta Înviere a fost păzită de jandarmi.

Până la miezul nopţii, Miracolul Învierii a ajuns în toate bisericile, mănăstirile şi schiturile din judeţ.

Aducerea Luminii Harice de la Ierusalim, eveniment anunţat de conducerea Consiliului Judeţean cu câteva luni în urmă, a atras în lăcaşele de cult din judeţul Suceava un număr record de credincioşi. Conform primelor estimări ale preşedintelui CJ, în aceste zile în judeţ au fost peste 20.000 de turişti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În delegaţia pentru Lumina Sfântă, Flutur a fost un simplu mirean .
 Vizualizări articol: 945 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 8 voturi
În delegaţia pentru Lumina Sfântă, Flutur a fost un simplu mirean2.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei