Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 apr 2009 - Anul XIV, nr. 91 (4077)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Justiţiei propune un Pact Naţional pentru Justiţie pentru un raport de ţară pozitiv

Miercuri, 22 Aprilie 2009 (16:28:29)
Ministerul Justiţiei propune încheierea rapidă a unui Pact Naţional pentru Justiţie, pentru ca toate instituţiile statului să se implice în obţinerea unui raport de ţară pozitiv care să "dechisă perspectiva ridicării monitorizării într-un orizont previzibil".

"În curând vom primi vizitele de evaluare ale Comisiei Europene. Vom avea, spre deosebire de alţi ani, trei misiuni de evaluare în lunile mai şi iunie", se arată într-un comunicat de miercuri al Ministerului Justiţiei, semnat de ministrul Cătălin Predoiu.

Potrivit sursei citate, cele trei misiuni de evaluare arată importanţa deosebită pe care Comisia Europeană o acordă raportului de ţară din vară.

Ministerul Justiţiei consideră că se impune "concentrarea şi concertarea acţiunilor tuturor instituţiilor statului pentru obţinerea unui raport de ţară pozitiv, care să deschidă perspectiva ridicării monitorizării într-un orizont previzibil".

În ultimul raport al CE privind Justiţia, publicat în 12 februarie, se arăta că viteza progreselor menţionate în raportul din iulie 2008 nu a fost menţinută. Comisia Europeană aprecia că este important ca autorităţile române să-şi recâştige elanul în reforma justiţiei şi lupta împotriva corupţiei, pentru a redresa anumiţi paşi înapoi făcuţi în ultimele luni.

Câteva zile mai târziu, preşedintele Traian Băsescu spunea, într-o întâlnire de la Cotroceni pe tema justiţiei, că obiectivul final al discuţiilor este realizarea unui grafic al acţiunilor care trebuie întreprinse, pentru ca monitorizarea justiţiei din România de către CE să fie ridicată.

El spunea atunci că cele patru benchmark-uri semnalate în Raportul Comisiei Europene din februarie trebuie să se constituie în perioada următoare în priorităţile tuturor instituţiilor cu responsabilităţi în reformarea justiţiei.

Raportul din februarie a fost unul intermediar, de natură tehnică, urmând ca în vară CE să publice un raport final, care să conţină o evaluare mai amplă a situaţiei.

Autorităţile de la Bucureşti au anunţat de mai multe ori că şi-au fixat ca obiectiv îndeplinirea condiţiilor pentru ridicarea, până la sfârşitul lui 2009, a Mecanismului de Cooperare şi Verificare în domeniul justiţiei impus la data aderării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Justiţiei propune un Pact Naţional pentru Justiţie pentru un raport de ţară pozitiv.
 Vizualizări articol: 419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Justiţiei propune un Pact Naţional pentru Justiţie pentru un raport de ţară pozitiv0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei