Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 apr 2009 - Anul XIV, nr. 83 (4069)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Orban: Băsescu este chintesenţa politicianului de tranziţie: corupt, arogant, îmbogăţit din funcţii

Vineri, 10 Aprilie 2009 (17:36:46)
Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, vineri, că obiectivul PNL este câştigarea alegerilor prezidenţiale, iar Crin Antonescu reprezintă opusul politicianului de tranziţie, în timp ce Băsescu este "chintesenţa" acestuia, "corupt, arogant, mincinos şi îmbogăţit din funcţii publice".

Ludovic Orban a făcut aceste declaraţii în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în satul maramureşean Rus, după o întrunire cu primarii, viceprimarii şi liderii liberali din judeţ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Obiectivul meu este câştigarea alegerilor prezidenţiale. Este un obiectiv extrem de important, nu doar pentru partid, dar şi pentru restul lumii. După 20 de ani de tranziţie, specia numită «politician de tranziţie» trebuie să fie pe cale de dispariţie, iar domnul Crin Antonescu tocmai prin asta câştigă, prin faptul că este opusul acestui tip. Băsescu e, practic, chintesenţa politicianului de tranziţie: corupt, arogant, mincinos, îmbogăţit din funcţii publice, care confundă funcţia publică cu avantajele personale", a declarat Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, Traian Băsescu "are motive" să nu fie reales ca preşedinte al României, inclusiv acela că "a fost subiectul mai multor dosare de corupţie".

"De când e preşedinte, s-a făcut o nouă expertiză în dosarul Flota prin DNA, dar Morar, liderul fan-clubului din Parchet, a constatat că prejudiciul este egal cu zero. Apoi, a mai avut probleme cu imobilul din Mihăileanu, dar mai sunt şi alte proprietăţi imobiliare ale familiei Băsescu care au început să iasă la iveală. O explicaţie pentru care nu are alte dosare se datorează faptului că o altă membră a fan-clubului lui Băsescu, Laura Codruţa Kovesi, a dat o decizie de mă şi mir că nu i-a tremurat mâna, când a scris că preşedintele are imunitate totală şi nu poate fi obiectul niciunei anchete penale", a declarat Ludovic Orban.

Acesta a spus că liberalii "nu concep" să nu intre în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, iar Crin Antonescu are toate şansele să câştige, pentru că "nu a minţit niciodată în 20 de ani de carieră, nu s-a îmbogăţit nejustificat şi nu a fost niciodată obiectul unui dosar de corupţie".

Prim-vicepreşedintele PNL a adăugat că "românii pot să aleagă un om care nu are legătura cu tarele regimului comunist".

Referitor la anunţarea candidaturii principelui Radu, liderul liberal a spus că "a fost cea mai proastă găselniţă", la fel de "neinspirată" ca momentul în care Radu Câmpeanu a propus ca regele Mihai să fie instalat preşedinte al României.

Pe de altă parte, Ludovic Orban a declarat că PNL şi-a propus să obţină un procent cât mai bun în alegerile europarlamentare, astfel încât mobilizarea liberalilor a început deja.

"Întânirea de azi (de vineri, cu liberalii din Maramureş - n.r.) este una de pregătire pentru alegeri, de stabilire a strategiilor care trebuie urmate pentru obţinerea unui scor de 22-25 la sută, cât ne-am propus să obţinem la scrutinul pentru Parlamentul European", a declarat prim-vicepreşedintele partidului.

El a adăugat că liberalii maramureşeni au şansa să se plaseze printre primele trei organizaţii PNL din ţară în ce priveşte rezultatele la euroalegeri, Ludovic Orban argumentând prin mobilizarea acestora la Congresul Extraordinar de la Bucureşti, în urma căruia Crin Antonescu a fost ales preşedinte.

"Maramureşul este o organizaţie puternică. Are secretarul executiv, pe domnul Radu Stroe şi un vicepreşedinte, pe domnul Anghel (Cristian Anghel, lider al PNL Maramureş şi vicepreşedinte la nivel naţional - n.r.)", a spus el.

Orban a adăugat, în glumă, că este în competiţie cu liderul PNL Maramureş.

"Dacă sunt în competiţie cu cineva acum, acela este domnul Anghel. Eu sunt prim-vicepreşedinte, dar Cristian Anghel este primul vicepreşedinte, ceea ce înseamnă că are o mare susţinere în partid", a declarat Ludovic Orban, făcând referire la faptul că liderul liberalilor maramureşeni a fost ales în funcţie cu cel mai mare număr de voturi dintre candidaţii la posturile de vicepreşedinţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orban: Băsescu este chintesenţa politicianului de tranziţie: corupt, arogant, îmbogăţit din funcţii.
 Vizualizări articol: 542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Orban: Băsescu este chintesenţa politicianului de tranziţie: corupt, arogant, îmbogăţit din funcţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei