Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 apr 2009 - Anul XIV, nr. 83 (4069)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Mediului ar putea introduce taxă pe PET-uri

Vineri, 10 Aprilie 2009 (17:37:30)
Ministerul Mediului ar putea introduce taxă pe PET-uri ca măsură împotriva poluării, a declarat, la Sângeorz-Băi, judeţul Bistriţa-Năsăud, ministrul Nicolae Nemirschi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a făcut aceste declaraţii după ce a participat, vineri, la o acţiune de ecologizare a Someşului Mare, la care au luat parte în jur de patru mii de copii de la şcolile din zonă care au adunat munţi de gunoaie.

"Trebuie să existe o anumită formulă prin care să conştientizăm că acel PET, care, teoretic, este gratis, seamănă foarte mult cu punga care era gratis în supermarket. Chestiunea aceasta trebuie să se termine, pentru că, dacă o luăm cantitativ, un PET cred că ar conţine zece pungi, ca volum de plastic, care stă 400 de ani în natură până se degradează. Caut o formulă tehnică şi economică pentru punerea în aplicare a acestei taxe", a spus ministrul, văzând cei 250 de saci cu PET-uri adunaţi de elevi din albia Someşului Mare unde au fost aruncate sau aduse de ape.

Nemirschi i-a premiat pe cei mai harnici copii cu şepci, tricouri şi le-a dat diplome, felicitându-i pentru că s-au implicat în ecologizarea râului.

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a ajuns, vineri dimineaţă, la Năsăud, împreună cu doi consilieri personali. Ministrul a vizitat oraşul staţiune Sângeorz-Băi unde se află şi o pepinieră silvică, dar şi comunele Şanţ şi Lunca Ilvei unde funcţionează şi o fabrică de prelucrare a lemnului.

Tot vineri, Nemirschi va închide, oficial, groapa de gunoi a comunei Feldru şi va participa la o acţiune de plantare de puieţi.

Vizita în judeţul Bistriţa-Năsăud a ministrului se va încheia, sâmbătă, la Bistriţa, unde începând de la ora 10.00 demnitarul se va întâlni cu toţi primarii din judeţ într-o dezbatere pe teme ecologice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Mediului ar putea introduce taxă pe PET-uri.
 Vizualizări articol: 566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Mediului ar putea introduce taxă pe PET-uri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei