Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 apr 2009 - Anul XIV, nr. 83 (4069)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ca pe vremuri

Concurenţă ca la medicină pentru un post în poliţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Cele 20 de posturi de agenţi de poliţie scoase la concurs la mijlocul săptămânii trecute de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava au atras ca un magnet sucevenii, concurenţa acerbă amintind de concursurile din urmă cu mulţi ani, pentru un loc la Facultatea de Medicină.  

În şapte zile, la IPJ Suceava s-au adunat nu mai puţin de 520 de dosare pentru concurs, după ziua de astăzi, ultima de înscrieri, estimându-se un număr total de 600 de candidaţi, ceea ce înseamnă că pentru fiecare loc vor concura 30 de persoane.  

 

30% dintre candidaţi, absolvenţi de studii superioare

La începutul săptămânii trecute, IPJ Suceava a anunţat că are nevoie de 20 agenţi de ordine şi siguranţă publică, posturile fiind scoase la concurs în cadrul unei campanii naţionale de angajare de personal din sursă externă. Fiind vorba de posturi disponibile pentru „civili”, fără limită de vârstă, atât pentru absolvenţii de liceu cât şi de facultate, interesul stârnit a fost deosebit.

Zilnic, pe holul de la parter al IPJ Suceava s-au adunat zeci de bărbaţi (locurile sunt doar pentru ei) dornici să-şi încerce norocul pentru un astfel de post.

Cei mai mulţi candidaţi înscrişi au între 25 şi 30 de ani, în timp ce candidatul cel mai vârstnic are 45 de ani. În jur de 30% dintre ei sunt absolvenţi de studii superioare, provenind din cele mai diverse domenii, în timp ce restul au absolvit liceul.

 

Concurenţa acerbă, pe fondul crizei economice 

Ieri dimineaţă, reporterii „Monitorului” s-au deplasat la sediul IPJ Suceava, pentru a afla ce i-a îndemnat pe tineri să vină în număr atât de mare la înscrieri, şi ce speranţe au, având în vedere concurenţa. Mai toţi au recunoscut că principalul motiv pentru care vor să devină poliţişti este legat de latura financiară şi de stabilitatea pe care o oferă postul de poliţist, foarte importantă având în vedere criza economică şi numărul foarte mic de locuri de muncă disponibile pe piaţă în această perioadă.

„Este un loc sigur de muncă, asta este cel mai important. Până acum am lucrat în domeniul vânzărilor, am aflat de pe site-ul poliţiei de concurs şi am venit să-mi încerc norocul. În 2007 am dat la pompieri şi am picat proba scrisă, însă sunt optimist că de data asta o să reuşesc, mai ales că sunt şi bine pregătit”, ne-a spus Ion Mihalache, în vârstă de 27 de ani, din oraşul Liteni, convins că se va descurca mai bine decât foarte mulţi dintre candidaţi.

În ciuda concurenţei, mulţi candidaţi se declară optimişti.

„Am terminat facultatea de Istorie – Geografie, iar pe vremea asta de criză nu am găsit nici un loc de muncă. Aş vrea să intru la poliţie, ar fi un loc de muncă foarte bun. Sunt foarte optimist, mă pregătesc pentru interviu şi proba sportivă”, ne-a spus Dorin, un tânăr din Vicovu de Sus.

 

Trei probe de concurs

După ce se vor înregistra şi dosarele candidaţilor care se înscriu astăzi, sucevenii dornici să devină agenţi de poliţie vor avea la dispoziţie mai bine de două săptămâni pentru a se pregăti. Concursul în urma căruia vor fi selectaţi candidaţii promovaţi se va desfăşura în perioada 27 aprilie – 15 mai, şi va consta în trei probe: evaluarea performanţelor fizice, un test scris pentru verificarea cunoştinţelor necesare postului şi un interviu.

O condiţie care a triat mulţi candidaţi este cea legată de limita de înălţime, agenţii de poliţie angajaţi trebuind să aibă obligatoriu măcar 1,75 metri înălţime.

 

Concurenţă şi la jandarmi

Şi locurile disponibile la şcolile de jandarmi au o căutare deosebită faţă de anii trecuţi. Nou înfiinţata Şcoală Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, care are o ofertă de şcolarizare de 150 de locuri, a atras deja un număr de 187 de candidaţi, în condiţiile în care înscrierile se fac până pe 20 iulie.

Este de aşteptat ca parte dintre candidaţii pentru un post de agent la poliţie care vor pica concursul să-şi încerce apoi norocul pentru un loc la această şcoală. În cazul posturilor de subofiţer în jandarmerie, după admitere, urmează o perioadă şcolarizare de doi ani de zile, limita maximă de vârstă pentru înscrieri fiind de 28 de ani.

Pentru aceste posturi se pot înscrie şi fetele, condiţiile de promovare fiind aceleaşi, indiferent de sex. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concurenţă ca la medicină pentru un post în poliţie .
 Vizualizări articol: 1056 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Concurenţă ca la medicină pentru un post în poliţie3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Daaaaa...... trimis de
(10 apr 2009, 19:13:27
concursul e de fatada.

locurile-s cumparate de dinainte sa vina de la bucuresti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei