Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 apr 2009 - Anul XIV, nr. 83 (4069)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Înainte de Paşte

Scandal între localnici şi primar, de la un drum în Gura Putnei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulţi localnici din Gura Putnei s-au adunat, ieri, la primărie pentru a protesta că primarul de Putna, Vasile Hotnogu, refuză să pietruiască un drum de circa 1,5 km, care deserveşte aproximativ o sută de gospodării. Un reprezentant al protestatarilor, Mirela Chifor, ne-a declarat că, deşi utilajele sunt în zonă, primarul nu vrea să-şi dea acordul pentru începerea lucrărilor pe motiv că nu are fonduri pentru a le şi finaliza.

„Vrem şi noi să scăpăm de noroaie, avem copii care merg la şcoală prin nămol până la genunchi, atunci când plouă. Am fost la primar şi ne-a lăsat vorbind singuri, după ce ne-a trimis să ne rezolve problema contracandidatul lui la primărie, de la alegerile locale. Consilierii locali sunt de acord cu pietruirea, dar nu pot face nimic fără acceptul primarului”, ne-a spus femeia.

De cealaltă parte, primarul Hotnogu afirmă că nu mai dispune de fonduri pentru lucrări şi că acesta este singurul drum din toată comuna care a rămas nebalastat. El spune că le-a cerut consătenilor săi să aibă răbdare, mai ales că „drumul este circulabil” şi că la ţară „pe orice drum, când plouă, se circulă greu”.

„Nu am 1,5 miliarde de lei pentru lucrări. Ei insistă, vor să mă oblige. O să vorbesc cu constructorul, să văd dacă poate să mă aştepte cu banii până la anul, dar nu pot să intru la puşcărie făcând ceva ilegal. O să mă duc şi la Consiliul Judeţean, să mă rog la domnul Flutur, poate primesc o sumă de bani la rectificare”, declară primarul.

 

CL Putna a primit anul trecut peste 15 miliarde de lei vechi, după inundaţii

La Consiliul Judeţean Suceava, vicepreşedintele Daniel Cadariu a arătat că la această oră nu există baza legală pentru alocarea unei sume de bani, în afara rectificării bugetare.

Cadariu declară, însă, că pentru îndepărtarea efectelor calamităţilor Consiliul Local Putna a primit anul trecut una din cele mai mari sume din judeţ, între 15 şi 19 miliarde de lei vechi, bani din care ar fi putut amenaja şi drumul în discuţie, dacă a fost calamitat după inundaţiile din 2008.

„Poate s-ar impune o analiză foarte atentă, din partea Consiliului Local Putna, asupra modului cum s-au cheltuit bani de la calamităţi. A fost o sumă foarte mare, în condiţiile în care peste 20 de localităţi nu au primit nici un ban”, a spus Cadariu.

Prinşi între constrângerile birocratice, deocamdată cei peste o sută de oameni care trăiesc în această zonă, între cimitir şi calea ferată, nu par să aibă şanse de a avea prea curând un drum măcar balastat, pentru că de betonare sau asfaltare nici nu poate fi vorba.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scandal între localnici şi primar, de la un drum în Gura Putnei.
 Vizualizări articol: 1654 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Scandal între localnici şi primar, de la un drum în Gura Putnei1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei