Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 mar 2009 - Anul XIV, nr. 60 (4046)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Obiectivele lui Antonescu: Revenirea PNL la guvernare şi un candidat propriu la Preşedinţie

Duminică, 15 Martie 2009 (13:44:52)
Vicepreşedintele PNL Crin Antonescu şi-a lansat, duminică, oferta politică enunţând cinci obiective: remobilizarea electoratului, recâştigarea electoratului urban, impunerea PNL ca alternativă la actuala majoritate, promovarea candidatului propriu la Preşedinţie şi intrarea la guvernare.

"Pentru noi există cinci obiective principale pe care PNL trebuie să le atingă în 2009: remobilizarea electoratului, obiectiv decisiv este recâştigarea unui segment important din electoratul urban, mai ales electoratul marilor oraşe, pentru ca PNL să ajungă la 30%; PNL trebuie să constituie o alternativă solidă, reală, credibilă de centru-dreapta la actuala majoritate «Traian Băsescu» - PDL-PSD; susţinerea unui candidat prezidenţial propriu, cu şanse semnificative şi mai ales cu capacitatea de a creşte spectaculos capitalul electoral al PNL; revenirea la guvernare în baza unui program propriu, unui program articulat şi într-o poziţie în care să ne putem impune acest program aceste soluţii", a a detaliat candidatul la preşedinţia PNL.

Pentru realizarea acestor obiective, Antonescu crede că primul lucru care trebuie făcut este restabilirea deplină a funcţionării democratice în PNL, care presupune respectarea prevederilor statutare şi o comunicare "de sus în jos", de la centru către filialele locale.

El a apreciat că o altă direcţie este "profesionalizarea actului politic", precizând că PNL are misiunea să recâştige încrederea partidelor şi oamenilor politici.

Antonescu a comentat că actuala coaliţie de guvernământ este "slabă", pentru că nu are idei, soluţii şi nici premier, menţiond că PNL nu aşteaptă o "breşă" în actuala coaliţie pentru a intra la guvernare, dar că trebuie să fie pregătit.

El a menţionat că majoritatea parlamentară din jurul preşedintelui Traian Băsescu, conjugată cu puterea prezidenţială, reprezintă "o ameninţare la adresa calităţii regimului democratic, la adresa unei reforme reale în spaţiul public românesc, a unei reforme reale a instituţiilor publice, un conglomerat lipsit de soluţii şi voinţă politică orientată spre rezolvarea reală a problemelor economice, de natură instituţională şi morală ale societăţii româneşti", drept pentru care PNL trebuie să reprezinte alternativa acestei coaliţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Obiectivele lui Antonescu: Revenirea PNL la guvernare şi un candidat propriu la Preşedinţie.
 Vizualizări articol: 523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obiectivele lui Antonescu: Revenirea PNL la guvernare şi un candidat propriu la Preşedinţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei