Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 mar 2009 - Anul XIV, nr. 60 (4046)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Sănătăţii primeşte online cereri pentru eliberarea de certificate, diplome şi adeverinţe

Duminică, 15 Martie 2009 (13:45:47)
Ministerul Sănătăţii primeşte, de luni, online cererile pentru eliberarea de certificate, diplome şi adeverinţe, prin introducerea programului electronic fiind eliminate 21 de taxe aferente eliberării respectivelor documente şi implementată, în premieră, o bază de date electronică cu solicitanţii.

Programul va fi funcţional începând de luni, pe site-ul Ministerului Sănătăţii, pentru cele mai solicitate documente, iar în prima lună se va desfăşura în sistem pilot, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.

De acest serviciu electronic vor beneficia cei peste 20.000 de angajaţi ai sistemului sanitar, medici, farmacişti, asistenţi medicali şi moaşe.

"Ministerul Sănătăţii nu va mai lucra în sistem anacronic, într-o birocraţie primitivă, hipercentralizată. Acest program este începutul sfârşitului umilinţei birocratice pentru angajaţii din sistemul de sănătate. Deşi nu este o noutate pentru o instituţie a secolului XXI, ea este un semnal că Ministerul Sănătăţii va trece cu structuri şi angajaţi în vremurile sale - ale eficienţei, debirocratizării şi ale respectului", a precizat ministrul Ion Bazac.

Pentru început, documentele care fac obiectul aplicaţiei electronice sunt certificate privind titlul şi gradul profesional pentru medic, medic dentist, farmacist, chimist, biolog, biochimist şi certificate de recunoaştere în afara graniţelor ţării a calificărilor însuşite în România. Până la sfârşitul anului 2009 vor fi incluse în programul electronic toate tipurile de certificate, diplome şi adeverinţe emise de către Ministerul Sănătăţii.

Sistemul permite solictanţilor să cunoască în orice moment situaţia dosarului depus şi, în cazul în care acesta este incomplet, actele care mai sunt necesare, fără a mai suna sau a se deplasa la minister, a precizat Bazac.

De asemenea, cadrele medicale vor putea ridica anumite tipuri de documente pe care le-au solicitat direct de la Direcţia de Sănătate Publică judeţeană. Astfel, se va elimina efortul deplasării pentru ridicarea documentelor, a adăugat ministrul Sănătăţii.

"Solicitantul va aplica online pe adresa www.ms.ro. După completarea unui chestionar cu date personale, va fi generată o cerere, în format electronic, care urmează a fi tipărită şi semnată de către acesta. Cererea va avea un număr unic de identificare", a explicat ministrul Bazac.

Solicitantul va trimite prin poştă această cerere, însoţită, după caz, de copii legalizate ale actelor necesare pentru eliberarea documentului. Pentru prima categorie de documente eliberate de Ministerul Sănătăţii este suficientă doar cererea.

Toate aceste documente vor fi recepţionate şi înregistrate la Ministerul Sănătăţii, procesarea lor realizându-se mult mai rapid în condiţiile actuale.

Solicitantul poate vizualiza în timp real, prin introducerea numărului unic de identificare primit pe cererea electronică, stadiul în care se află dosarul şi dacă este cazul completării acestuia cu alte acte, a mai arătat Bazac.

Certificatele privind titlul şi gradul profesional pentru medic, medic dentist, farmacist, chimist, biolog, biochimist vor putea fi ridicate de către titular de la sediile Direcţiilor de Sănătate Publică, timpul pentru obţinerea acestor acte fiind redus la o săptămână, de la o lună cât este acum.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Sănătăţii primeşte online cereri pentru eliberarea de certificate, diplome şi adeverinţe.
 Vizualizări articol: 481 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Sănătăţii primeşte online cereri pentru eliberarea de certificate, diplome şi adeverinţe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei